Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Opwijk wint de derby bij Meldert
Gentil Dossche

Na een mindere wedstrijd vorige week heeft Opwijk zich duidelijk herpakt. Voor Meldert is de hemel heel wat somberder. Vooral het, zo goed als onbestaande, collectief faalde.
Erg veel viel er niet te beleven. Na het debacle van vorige week koos Opwijk voor de organisatie en kansen waren schaars. Ze moesten als het ware uit de lucht vallen.

Meldert-kapitein Joren Vannyvel zorgde voor het eerste gevaar. Hij trapte van ver en Gunter Magits had de nodige moeite om de bal in hoekschop te verwerken. De eerste kans voor de bezoekers kwam er pas in de 20ste minuut. Kamal Boujemaoui zonderde Gregory Capidis af op links, maar diens schot ging voorlangs. En wat de voorbije wedstrijden niet gebeurde, gebeurde nu wel. Opwijk kwam op voorsprong toen Sven Gheeraert van net buiten het strafschopgebied Bart De Valck verschalkte met een heerlijke trap net naast de linkerpaal (0-1). De laatste kans voor Meldert viel een minuut voor de koffie. Hindrickx demonstreerde de individualiteit bij de thuisploeg door zelf op doel te schieten in plaats van de bal opzij te leggen naar een beter opgestelde ploegmaat.

Ook na de rust niet overdreven veel kansen, tot Leyman in de 62ste minuut de bal met de arm meenam in het strafschopgebied. De scheidsrechter had dit niet opgemerkt, maar de lijnrechter wel en op zijn aangeven kwam de bal op de stip. Het moet gezegd, niemand van de thuisploeg ging reclameren. De beslissing was dan ook terecht. Zoals gewoonlijk bij zulke fazen nam Dimitri De Buyser die taak op zich. Hij zette de elfmeter perfect om (0-2). Meldert viel nu helemaal als een pudding ineen en mocht zich gelukkig prijzen dat er nog een uitstekend keepende De Valck in doel stond. Op de 80ste minuut ging hij goed plat op een hard schot van Capidis, die even tevoren tegen zijn derde gele kaart van dit seizoen opkeek. Volgende week mag Gregory rusten. Drie minuten later moest de thuisdoelman zich een derde maal omkeren. Boujemaoui legde de bal slim naar de vrijstaande Kalu Koffi die De Valck omspeelde en de 0-3 op het bord prikte. En het had nog erger kunnen zijn als De Valck zich niet met doodsverachting in de loop van een schot van Boujemaoui had geworpen en alzo zijn ploeg behoedde voor een nog zwaardere afstraffing.
Verbroedering Meldert: De Valck, Coenen (76’ Deleu), Wellens, De Pre (71’Tresignie), Vannyvel (66’ De Pauw), Hilaerts, Hindricx, Paerewyck, Kudimgana, De Neef en Leyman.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti (84’ Tackaert), Stanus, Capidis, De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert (74’ De Groeve) en De Buyser (76’ Koffi).
Doelpunten: 39’ Gheeraert (1-0), 62’ De Buyser (2-0), 82’ Koffi (3-0).