KVK Westhoek
Opwijk
Datum: 28/10/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Minneplein Ieper
Scoreloos gelijkspel in Ieper-Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Scoreloos gelijkspel in Ieper-Opwijk
Foto: © SC

Trainer Vandevelde zag deze week spelmaker Dimitri De Buyser gekwetst uitvallen. Daarenboven kwam het slechte nieuws dat de voetbalcarrière van Matthias Van Steenberghe er op zit wegens meniscus-problemen. Tel daarbij de onbeschikbaarheid van Vincent Stanus en Koen Tackaert, dan ziet men dat Opwijk serieus gehandicapt aan de aftrap kwam in Ieper. Men moest zelfs Aziz Camara en Koen De Coninck, beiden maar net opnieuw beginnen trainen na kwetsuurleed, in de ploeg opnemen om een valabele ploeg op het wedstrijdblad in te kunnen vullen.
 
In de eerste helft was daar niets van te merken. Ieper had wel een zeer steriel overwicht in het begin van de wedstrijd, maar de thuisploeg kon niet de minste kans creëren. Opwijk beperkte zich tot het opvangen van hun zwakke aanvallen. De bezoekers kregen wel kansen. Even voor het halfuur was er een voorzet van op rechts van de voet van Kamal Boujemaoui. Gregory Capidis kopte naar de onderkant van het doel, waardoor thuisgoalie Davy Vercruysse verplicht was een karpersprong uit te voeren om de bal uit doel te houden. In de 33ste minuut was het alweer Boujemaoui die met een prima actie vrij voor doel kwam, maar zijn schot ging voorlangs. Even later opnieuw pech voor de bezoekers. Bart Pannecoucke moest gekwetst langs de kant en werd voor het laatste uur vervangen door de duidelijk nog ver van fitte Camara, waardoor kapitein Wim De Boeck een rij achteruit moest gaan. Dat kwam de sterkte van Opwijk in het middenveld zeker niet ten goede. Voorlopig vertaalde zich dat niet in overwicht van de thuisploeg. Het enige wat nog op een kans leek voor Ieper was bij een terugspeelbal. Net toen Gunter Magits wilde ontzetten botste de bal op een van de vele losliggende graszoden. Gelukkig kon hij die nog grijpen voor de aanstormende Simon Donche. En seconden voor het rustsignaal vuurde de opgerukte Sven Buelens nog een schicht naar doel, waar Vercruysse wel raad mee wist.
 
De Ieperse spelers, volkomen lusteloos in de eerste helft, waren duidelijk de levieten gelezen want ze begonnen veel agressiever aan de tweede helft. Dat vertaalde zich al onmiddellijk in een schot van Gregory Lemoine van op 25 meter dat op de paal terechtkwam. Opwijk kroop terug, maar bleef toch af en toe eens prikken. Zo stuurde Kalu Koffi een verre bal vooruit. De Ieperse verdediging, doelman Vercruysse voorop, verkeek zich op deze bal. Sven Gheeraert kopte de bal over de te ver uitgekomen doelman, maar ook naast het doel. Ieper dirigeerde nu de wedstrijd, maar toonde ook waarom het al zo veel gelijk had gespeeld: een gebrek aan afwerking. Mogelijke kansen werden de nek omgewrongen voor men gevaarlijk kon uithalen. Als men dan toch voor doel kwam werd telkens de verkeerde oplossing gekozen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de beste kansen afstandschoten waren. Een daarvan, van Frederic Herinckx spatte op het uur uiteen op de deklat. Opwijk kwam nauwelijks over de middellijn, maar als het dat deed, was het wel gevaarlijk. Zo moest Vercruysse redding brengen op een uitval van Sven Gheeraert. Aan de overkant stond Magits steeds paraat, alhoewel Ieper ondanks zijn overwicht nauwelijks ballen tussen het kader kreeg. In de 79ste minuut, bij een afstandsschot van Donche, moest Gheeraert doelman Magits bijstaan op de lijn.  Al dat gebrek aan afwerking kwam de thuisploeg bijna duur te staan. Boujemaoui speelde de thuisverdediging op een hoopje, zette goed voor doel, waar Capidis millimeters te kort kwam om te scoren. Dat zou wel onverdiend geweest zijn voor de thuisploeg, die duidelijk de betere was in de tweede helft.
KVK Ieper:Vercruysse, Ugille, Vanhecke, Herinckx, Lemoine, Commeyne, Techel, Donche (90’ Vanneste), Vandendriessche, Staelens en Rodriguez (81’ Vandaele).
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, Koffi (58’ De Coninck), De Groeve, Capidis (90’ Verdoodt), De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke (34’ Camara) en Gheeraert.