Terjoden-Welle
Appelterre-Eichem
Datum: 10/10/2010 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden wint in streekderby van Appelterre
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden wint in streekderby van Appelterre

Met het kleinste verschil heeft Terjoden-Welle de enige seizoensderby winnend afgesloten. Een machteloos Appelterre-Eichem had niet de kracht om het roer om te gooien.

Het streekduel, zowat het enige dat beide ploegen dit seizoen hebben, begon traag. Het eerste gevaar kwam van de voet van Rieno Van Oost die tegen de hand van een bezoeker schoot maar de vraag om strafschop werd weggewuifd. Aan de overzijdetrapte Bart De Durpel een vrije trap in het pakenJeroen De Backer ontzette in hoekschop.Kenneth Otsplukte heel simpel een voorzet van Gerdi De Meester. Een kopbal van Stefan De Meyerging over.

Aan de rust werdsterkhouder Steve Van Den Brande vervangen door Antonio Perrota. Die ging meteen in de fout door de bal panklaar te leggen bij Van Oost. De rasspits aarzelde niet en verschalkte Ots. Appelterre kon amper reageren. De gevaarlijkste acties kwamen er via Bram Schiettecatte, maar zowel een schot als een kopbal vlogen over. Ook Terjoden-Welle kon nog amper een kans bij elkaar voetballen. Naar het einde kreeg de derby een bitsig kantje. De Durpel viseerde de paal maar de stand wijzigde niet meer.

SK Terjoden-Welle: Spittael, De Meester, De Paepe, Wauters, Bellon, De Backer, Paerewijck, De Meyer, Van Oost, Moock (82’ De Roeck), Van Acker

KE Appelterre-Eichem:Ots, Standaert, De Taeye, Vermeulen, S. Van Den Brande (46’ Perrota), De Glas, Kiekens, P. Van Den Brande, De Durpel, Sonck, Schiettecatte (68’ Van De Maele)
 

Doelpunt:46’ Van Oost 1-0

                             

Geel:De Meester, Bellon, Paerewijck, Van Oost, Sonck