Speeldag: Speeldag 10
Preben De Leeuw verknoeit Opstalse feestje
Gentil Dossche

Was het behalen van de 1ste periodetitel geen “must” voor de jongens van voorzitter AndrĂ© Marivoet, toch bleek deze mogelijkheid te stresserend voor Eendracht Opstal dat nooit in zijn ritme kwam en lijdzaam moest toezien hoe kapitein Preben De Leeuw zijn Rapide Lebbeke een 10 op 12 bezorgde.

De Lebbeekse voorzitter, René Mergan, zag hoe zijn team het snelst uit de startblokken kwam en al in de 1ste minuut moest Ivan Parijs plat op een loeier van Preben De Leeuw, terwijl Frank Hauben de daaropvolgende hoekschop niet zo ver over kopte. Een erg geconcentreerd spelend en snel storend Rapide Lebbeke voorkwam dat bij Opstal de spitsen Wouter Vaeyens en Omar Goundafi goed konden worden bereikt en de “stofzuigers” Wim Walschaerts en Dimitri Dhondt bleven op het middenveld de bezoekers zwaar onder druk zetten, terwijl de onzeker acterende Buggenhoutse achterlijn alle moeite had met Kevin Bogemans, Tim Vierbergen en Nicky De Witte.
Toen specialist Preben De Leeuw aan het kwartier een inswingende corner trapte keek iedereen naar mekaar en Opstal zag zijn droom aan diggelen gaan 15de minuut 1-0
De bezoekers kwamen deze opdoffer niet direct te boven al was er enig gemor onder de supporters toen doelman Glenn Baert een bal uit de voeten van Omar Goundafi haalde, maar onder de spelers was er geen protest (21ste minuut). Even voorbij het halfuur bereikte ex-Rapidespeler Jeroen De Valck, voor het eerst in de basis bij Eendracht Opstal, met een verre voorzet kapitein Steve Van Mieghem, doch deze knalde onbesuisd over (33ste minuut)
Aan de overkant leverde Frank Hauben in bij Tim Vierbergen die een mooie actie in huis had maar de bal niet tussen de palen kreeg (37ste minuut) terwijl zowel Frank Hauben als Steff De Visscher de panikerende Opstalse verdediging onder druk zetten met hun infiltraties (39ste en 44ste minuut)

Trainer Luc De Waegeneer had zijn spelers duidelijk meegegeven dat er sneller moest worden gespeeld en al direct na de koffie resulteerde dat in een enige kans toen Wouter Vaeyens listig doorstak naar Omar Goundafi. De Opstalse topscorer liftte de bal evenwel op de deklat (46ste minuut)
Net zoals in de 1ste helft aan Opstalse kant waren het nu de Rapidesupporters die om een penalty riepen toen Nicky De Witte doorstak naar Kevin Bogemans en deze door Kenneth Aeyels van de bal werd gezet, maar ook hier was er geen protest van de spelers (48ste minuut)
Eendracht Opstal drukte Rapide Lebbeke achteruit en Glenn Baert moest een verrassende voorzet van Benjamin Smet uit de winkelhaak halen (60ste minuut), terwijl Kevin Harnie zowel een kopstoot als een reboundschot na hoekschop zag afgeblokt (68ste minuut)
Rapide speculeerde met zijn snelle spitsen op de tegenaanval maar toen Tim Vierbergen de achterlijn haalde en de bal achteruit legde bleek er niemand snel genoeg gevolgd om Ivan Parijs in verlegenheid te brengen (77ste minuut)
Eendracht Opstal bleef beuken op de Lebbeekse verdediging maar meer dan een naast vliegende knal van Redwan Zeroual zat er voor de bezoekers niet meer in (83ste minuut) want Karel Verhulst, Jeff De Visscher, Frank Hauben en Preben De Leeuw gaven geen krimp.

Zondag 20.11.05 is Eendracht Opstal gastheer voor Grimbergen (dat vandaag leider Kontich met 4-1 inpakte), terwijl Rapide Lebbeke zijn opwaartse trend kan verderzetten bij hekkensluiter Rode Verrewinkel.

Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Walschaerts, Vierbergen, Dhondt, Bogemans, De Visscher Steff (59’ Michels), De Witte

Eendracht Opstal:
Parijs, Goossens (76’ Zeroual), Aeyels, De Valck (46’ Van Hooymissen), Smet, Harnie, Vaeyens, De Wilde, Van Mieghem, Goundafi, Ben Kouidar (83’ Callaert)

Gele & rode kaarten:
51’ geel Goossens

Doelpunten
15’ 1-0 Preben De Leeuw