Groot Dilbeek
Berchem Sport
Datum: 20/11/2005 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 11
Dilbeek verliest in eigen huis van Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Dilbeek verliest in eigen huis van Berchem
Foto: © SC

De kenners uit vierde nationale B beschouwen Dilbeek Sport als dé best voetballende ploeg van de reeks. Vanmiddag ontving het in eigen huis Berchem Sport dat stilaan de top van de rangschikking opzoekt.
 
Berchem Sport schoot het best uit de startblokken met twee grote mogelijkheden. Eerst schoot Van de Zande op doelman De Corte, even later was het de beurt aan Schipper. Aan de overzijde hield Huygelen tweemaal zijn tegenstander foutief van de bal waar mogelijk een strafschop voor gefloten kon worden, scheidsrechter Boucaut ging echter niet in op de terechte claim van de thuisploeg. Even later testte Van Cleemput de paraatheid van De Corte, die moest met de vuisten redding brengen op het schot.

Dilbeek raakte maar niet in zijn spel en moest zijn meerdere erkennen in Berchem. Mewis zorgde tot twee keer toe voor een serieuze waarschuwing, maar het was Van de Zande die de netten van het Roelandsveld deed trillen. Een verre inworp van Van Aelst werd verlengd door Schipper naar Van de Zande die sluw binnenduwde; 0-1. Berchem bleef komen en kreeg verscheidene mogelijkheden om de score verder op te drijven. Zowel Van de Zande, Schipper als Van Aelst waren bijzonder dicht bij de verdubbeling maar de ex-eersteklasser, Ivan De Corte, kon de meubelen redden.

Na de pauze schakelde de ploeg van Rudy Smidts en Eric Viscaal een tandje bij, kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd, op uitzondering dan van een schot van Peter De Pauw op de deklat. De beste kansen waren voor de bezoekers, Janssens zette door, maar besloot millimeters naast de verste paal. Berchem hield de rangen achterin stevig gesloten waardoor Dilbeek het dan maar vanuit de tweede lijn probeerde. Redolfi en Schotte slaagden niet in hun opzet. Meer animo in het slot van de wedstrijd. In de ruime blessuretijd zette Dilbeek alles op alles, zelfs doelman De Corte kwam mee voorin, John Kanu rook zijn kans op de counter. De kleurling van Berchem was op weg naar een leeg doel, Kristof Mannaert trok aan de alarmbel en mocht gaan douchen. Luttele seconden later probeerde hij het nogmaals maar dan met een verre lob, doelman De Corte kon nog net wegwerken in hoekschop. Ondanks de druk van de thuisploeg waren de beste kansen in de slotfase steevast voor de bezoekers die vanmiddag verdiend met de volle buit huiswaarts keerden.

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Doelpunt: ’29 Werner Van de Zande 0-1
Geel: Delalieux, Mewis en Huygelen (Berchem)
Rood: Mannaert (Dilbeek)

DILBEEK: De Corte, Pollefoort, Mannaert, Vereeken, Trienpont, Vandael, Thielemans (’69 Viscaal), De Pauw, Redolfi, Schotte en De Loecker (’44 Van Dael)

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Huygelen, Van Aelst (’81 Snoeck), Sukama, Schipper, Janssens, Van de Zande (’92 Buysse), Mewis (’66 Kanu)