Berchem Sport
Meldert
Datum: 04/12/2005 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem wint met 6-4 van Meldert
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem wint met 6-4 van Meldert
Foto: © SC

Tien doelpunten, twee strafschoppen, één rode kaart en een pak gele kaarten. De wedstrijd tussen Berchem Sport en Verbroedering Meldert had werkelijk alles om het lijf. Het spektakelstuk van jewelste werd uiteindelijk gewonnen door Berchem dat zich hiermee op de tweede plaats nestelt van de klassering.
 
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Berchem. Stefan Delalieux schoot nipt naast en even later poeierde Tom Schipper een volley maar nipt naast de kruising. Het eerste gevaar van de bezoekers uit Meldert leverde meteen een doelpunt op. Sammy Vandenbossche onderschepte een te korte terugspeelbal van Sukama en legde dan af voor Samir Derraz die maar binnen te leggen had; 0-1. Berchem reageerde niet aangeslagen en ging opzoek naar de gelijkmaker, die kwam er vlak voor het kwartier. Doelman Olivier  Van Impe gaat onder een vrije trap van Tom Mewis, Werner Van de Zande legde de gelijkmaker binnen; 1-1. Ondanks het slechte weer gingen beide ploegen volop voor de overwinning en dat leverde bij momenten heel mooi voetbal op. Meldert nam alweer de leiding nadat Fanny Sukama zijn eigen doelman verschalkte op een vrije trap van Michael Baeten; 1-2.  Nog geen drie minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht, John Kanu legde aan de verste paal de gelijkmaker binnen op een hoge voorzet van Cristobal Embrechts. Schipper en Embrechts waren dicht bij de 3-2 voor Berchem, Stefan Delalieux zo mogelijk nog dichter maar zijn plaatsbal spatte uiteen op de paal. Rusten bij 2-2.
 
Na de pauze bleef de regen met bakken uit de lucht vallen, en de doelpunten ook. Berchem nam de beste start, Degreve kopte een scherpe voorzet van John Kanu bijna in eigen doel. Een afgeweken bal belande kort daarna in de voeten van Van de Zande die alleen op de doelman kon afgaan, de goalgetter van Berchem legde perfect af voor John Kanu die de actie afrondde; 3-2. Twee minuten later was het opnieuw prijs voor Berchem, een vrije trap van Mewis werd afgeweken en 4-2. Berchem op rozen denk je dan maar niets is minder waar. De bezoekers voetbalden aardig mee en kregen enkele goede mogelijkheden. Ex-eersteklasser Sammy Vandenbossche schilderde een vrije trap in de kruising, Berchem doelman Alan Wolfaert redde miraculeus. De derde corner op rij voor Meldert was de goede, Michael Degreve kopte de aansluitingstreffer binnen; 4-3. Berchem reageerde meteen via een schot van Schipper in de handen van Van Impe. Aan de overzijde kopte Samir Derraz verrassend op doel, Wolfaert pakte subliem.

Vlak voor het halfuur glipte de ingevallen Jens Verroken door de Berchem-verdediging en werkte schitterend af; 4-4. Beide ploegen trokken alle registers open en gingen volop voor de drie punten. Vandenbussche werd gehaakt in de zestien, strafschop voor Berchem. Vandenbussche zette de elfmeter zelf om: 5-4. Tom Schipper kon de wedstrijd in een definitieve plooi leggen maar zijn schot ketste af op de paal. Ook John Kanu kon Berchem geen zekerheid geven want Van Impe toonde zijn kunnen op de lage schuiver. Wim Van Damme ontsnapte aan rood toen hij Tom Mewis onder de graszoden stopte. Berchem bibberend de slotfase in en de gelijkmaker hing werkelijk in de lucht, doelman Wolfaert liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Musa Kanu van Berchem was aan de overzijde op weg naar de 6-4, Joren Van Nyvel haalde de middenvelder onderuit, strafschop en rood was het logische gevolg. Vandenbussche plaatste zich achter de elfmeter maar schoot naast. Diep in blessuretijd moest Wolfaert opnieuw de meubelen redden en stuurde hij de bal meteen naar voor. Musa Kanu bracht de bal tot bij Schipper die uiteindelijk de zege vastlegde voor Berchem; 6-4.

Beide ploegen zorgden voor een zelden gezien spektakel in het Ludo Coeckstadion. Berchem trok aan het langste eind en dat werd op gepaste wijze gevierd in Berchem dat dankzij deze zege oprukt naar de tweede plaats in de rangschikking. Meldert blijft met lege handen achter en zal moeten blijven knokken om onderin weg te geraken. De schrijver van dit scenario verdiend alleszins een Oscar.
 
Doelpunten: ‘8 Derraz 0-1, ’13 Van de Zande 1-1, ’31 Sukama 1-2 (own-goal), ’34 J. Kanu 2-2, ’53 J. Kanu 3-2, ’55 4-2 Mewis, ’64 Degreve 4-3, ’71 Verroken 4-4, ’72 Vandenbussche 5-4 (pen), ’92 Schipper 6-4
Geel: Huygelen, J. Kanu en Mewis (Berchem) - Neirinckx, Degreve, Van Damme, Wauters (Meldert)
Rood: Vannyvel (Meldert)

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Huygelen, Sukama, Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande (’68 Vandenbussche), Mewis (’83 Musa Kanu), John Kanu (’90 Buysse) en Delalieux

MELDERT: Van Impe, Neirinckx (’60 Verroken), Temmerman (‘60 Van Damme), Baeten, Vandenbossche, Derraz, Vannyvel, Degreve, Leyman, Arijs (’84 De Kock) en Wauters