Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 14
Berchem boekt ruime zege bij Kampenhout
Steven Bologne

Het Kampenhout van Alex Czerniatynski ontving vanmiddag Berchem Sport. De bezoekers waren bijzonder talrijk aanwezig in het Gemeentelijk Sportstadion, wat zich vertaalde in een aangename sfeer.

Op het terrein nam Berchem het meeste initiatief, maar waren de beste kansen voor de thuisploeg.  Na acht minuten mocht bezoeker Van de Zande alleen op doelman Verheyden af, Peeters trok de aanvaller neer, maar geen strafschop volgens scheidsrechter Boelen. Aan de overzijde kopte Fifi Solomon een half metertje naast. Na knap combinatievoetbal kwam de bal bij Musa Kanu, die centraal inkopte, Van de Zande verlengde met het hoofd in doel; 0-1. Kampenhout zorgde voor het overige doelgevaar in de eerste helft via ondermeer Valgaerts en Solomon. Van Ostaede was dicht bij de gelijkmaker maar kon geen voetje zetten tegen de inswinger van Vermeulen. Fifi Solomon kopte vlak na het halfuur overhoeks op de deklat na mistasten in de Berchemse defensie. Berchem-doelman Wolfaert had in de slotminuten nog een schitterende redding in huis op het fraai schot van Jeroen Peeters; rusten bij 0-1 en daar mocht vooral Berchem zich tevreden mee stellen.

Na de pauze kwamen de bezoekers het beste uit de kleedkamers. Schipper kwam tot tweemaal toe in schietpositie, eerst schoot hij nipt over en daarna zag hij zijn schot gekraakt. Net voorbij het eerste kwartier nam Mewis alle twijfels weg en schoot via de rug van een verdediger de bal perfect in de hoek: 0-2. Tijd om te bekomen kreeg Kampenhout niet want Tom Schipper kopte op de lat en knalde de rebound inclusief doelman snoeihard tegen de touwen: 0-3. Een hoop wissels deden de partij wat verwateren, de Antwerpenaars vergaten de score verder uit te diepen. Vlak na het halfuur trilden de netten van de thuisploeg opnieuw, zij het langs de verkeerde kant want de kopbal van Kanu lande net iets te laat, nipt over doel dus. De ingevallen Vandenbussche omzeilde zeven minuten voor tijd de buitenspelval, omspeelde dan doelman Verheyden om eenvoudig de 0-4 binnen te tikken. In de slotfase redde Van Ostaede niet meer dan de eer voor een slap Kampenhout, dat enkel in de eerste helft de schijn kon ophouden; 1-4.

Dankzij deze vijfde opeenvolgende overwinning en het puntenverlies van Leopold Ukkel komt Berchem Sport alleen aan de leiding in vierde B. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Rapide Lebbeke waar mogelijk de herfsttitel gevierd kan worden. Voor Kampenhout en Alex Czerniatynski wordt het een grijs seizoen in de onderste regionen van het klassement. [AN]

Scheidsrechter: Dhr. Boelen
Geel: De Geeter en Peeters (Kampenhout), Delalieux (Berchem)
Doelpunten: ’18  Werner Van de Zande  0-1, ’61  Tom Mewis 0-2, ’64 Tom Schipper 0-3, ’83 Mathieu Vandenbussche 0-4 en ’85 Hans Van Ostaede 1-4

KAMPENHOUT: Verheyden, Tack, Solomon (’75 Vervoort), De Coninck, Peeters, Cauwenberghs, Van Ostaede, De Geeter (’66 Lopes), Valgaerts (’78 Raemaekers), Vermeulen en Verhoeven

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Sukama, Janssens, Embrechts (’71 Van Cleemput), Van de Zande, Mewis, Musa Kanu (’89 Van de Poel), Delalieux, Snoeck en Schipper (’75 Vandenbussche)