FC Lebbeke
Berchem Sport
Datum: 17/12/2005 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 15
Rapide Lebbeke stopt zegereeks Berchem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke stopt zegereeks Berchem
Foto: © SC

Een sprankelend en snel spelend Rapide Lebbeke heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van leider Berchem Sport en verdiend de drie punten thuis gehouden, na een wedstrijd die één der mooiste en spannendste van het seizoen mag worden genoemd. Al van bij de aanvang dwong de thuisploeg met een verschroeiend tempo de bezoekers achteruit en na zes minuten creëerde Tim Vierbergen een open kans voor Kevin Bogemans, die echter de voet van doelman Alan Wolfaert op zijn weg vond.

Berchem liet zich niet onbetuigd en toen Tom Mewis door de buitenspelval glipte, bood hij Werner Van de Zande een doelpunt op een schoteltje… maar Glenn Baert had een supersave in huis en weg was de bezoekende open kans. Toen de snelle Tim Vierbergen opnieuw aan de haal ging, stuurde hij een mooie voorzet naar Kevin Bogemans, die in één tijd aanpakte, draaide en schoot, doch zijn overhoekse knal net naast zag verdwijnen. Bij Berchem werden alle hens aan dek geroepen maar door een te trage opbouw en teveel slechte passen bracht het de Lebbeekse verdediging, gesteund door een supersterke Dimitri Dhondt, zelden in moeilijkheden. Alan Wolfaert toonde zich meester in de lucht op een scherp aangesneden vrijschop van Preben De Leeuw en toen de dribbelende Tom Mewis zich toch door de thuisverdediging wrong, haalde Glenn Baert gepast de bal uit de voet van de bezoekende aanvaller.
Kort voor de rust trok Kevin Bogemans op avontuur, speelde de bal naar Tim Vierbergen, die magistraal Nicky De Witte bereikte en Rapide Lebbeke kon juichen met de 1-0.
 
Hadden de bezoekers na de rust een terugval van de thuisploeg verwacht, dan kwamen ze bedrogen uit, want Rapide Lebbeke bleef snel storen en wanneer Tim Vierbergen Berchems balverlies op het middenveld onderschepte, stuurde hij Kevin Bogemans diep en de Lebbeekse spits liet Alan Wolfaert kansloos: 2-0. Consternatie en gespannen zenuwen bij de leiders en de pil werd nog groter toen Musa Kanu met beide voeten vooruit een onnodige aanslag pleegde op de benen van Preben De Leeuw en meteen mocht gaan douchen. Zelfs met 10 tegen 11 bleef Berchem Sport er echter voor gaan en na een misverstand in de Lebbeekse verdediging was Werner Van de Zande er als de kippen bij om de aansluitingstreffer binnen te knallen: 2-1.
Rapide Lebbeke werd nu zwaar onder druk gezet en allen zagen de gelijkmaker al op het bord toen Cristobal Embrechts van op zo’n 30 meter een raket richting winkelhaak afschoot, maar alweer had Glenn Baert een supersave in huis en via de binnenkant van de paal gleed de bal terug in het veld.
Het thuispubliek slaakte een zucht van verlichting, die werd omgezet in uitzinnige vreugde wanneer Steff De Visscher in 2 tijden een hoekschop van Preben De Leeuw onhoudbaar binnenknalde.
Toen Tom Mewis een voorzet op het hoofd van Tom Schipper schilderde, gaf Glenn Baert opnieuw geen krimp, terwijl aan de overzijde de vrijstaande Lendert Putteman een voorzet van de doorspurtende Tim Vierbergen onbesuisd overknalde.
 
Voorzitter René Mergan en trainer Marc Noë konden elkaar in de armen vliegen voor deze collectief gave prestatie van hun team.
Voor de volgende wedstrijd dienen we te wachten tot zondag 8 januari. Rapide Lebbeke trekt dan richting Kampenhout, terwijl Berchem Sport gastheer is voor Schoten. Beide wedstrijden vangen aan om 14u30.
 
Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Dhondt, Vierbergen (90' Mergan), De Visscher Steff,  Bogemans (75' De Visscher Mathias), Putteman, De Witte Nicky (46' Cools)
 
K Berchem Sport
Wolfaert, De Jonge (75’ Vandenbussche), Huygelen, Sukama, Schipper (86’ Van Cleemput), Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis, Kanu Musa, Kanu John
 
Gele & rode kaarten:
50' geel Tim Vierbergen
54' geel Dimitri Dhondt
83' geel Frank Hauben
56' rood Musa Kanu
 
Doelpunten
41' 1-0 Nicky De Witte
53’ 2-0 Kevin Bogemans
62’ 2-1 Werner Van de Zande
78’ 3-1 Steff De Visscher