SK Londerzeel
Berchem Sport
Datum: 15/01/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel leider na verdiende zege
Steven Bologne
| 0 reacties
Londerzeel leider na verdiende zege
Foto: © SC

Veel volk in het stadion van Londerzeel voor de komst van leider Berchem Sport. De bezoekers schreeuwden hun ploeg massaal naar voor, op het veld lagen de verhouding overduidelijk anders. Topschutter Hillaerts besliste met drie doelpunten de wedstrijd op zijn eentje. 

Londerzeel schoot als een vuurpijl uit de startblokken, na amper twintig seconden vlamde Kevin Stickens een volley over doel. De slechte staat van het veld maakte vlot combinatievoetbal onmogelijk, laat dat net de sterkte van Berchem zijn. Londerzeel wist wel raad met de ondergrond en kon meermaals doelman Alan Wolfaert bedreigen. Bruno Maes lepelde de bal tot bij Davy De Smedt, maar die schoot pal op Wolfaert. Net na het eerste kwartier kregen we de eerste kans voor de bezoekers, Werner Van de Zande schoot de bal recht de kruising van het zijnet in. Londerzeel bleef de betere van Berchem en kon bijna de score verdiend openen, Alan Wolfaert stak er echter een handje voor. Tweemaal tikte de goalie van Berchem de bal uit doel op respectievelijk een kopbal van Steven Hillaerts en een volley van Filip Sluyts.
 
Voor de pauze was het vooral Koen Carlier die de bezoekende verdediging lam legde. Zijn eerste schot belande voorlangs, zijn tweede via de vingertoppen van Wolfaert in hoekschop. In de allerlaatste minuut konden de bezoekers bijna juichen, maar Tom Schipper schoot de tweede Berchem-kans het zijnet in. Rusten bij een brilscore dus.
 
Na de pauze kwam Berchem beter uit de kleedkamer maar veel leverde dat niet op. Topschutter Hillaerts rolde de verdediging van Berchem op, zijn schot verdiende beter want het miste elke richting. Spelleider Delcorps besloot om de thuisploeg dan maar een handje te helpen. Frederik Janssens kreeg de bal ongelukkig tegen de arm en een lichte strafschop voor Londerzeel. Hillaerts kende geen genade en knalde in het midden van het doel binnen; 1-0. De spelleider was duidelijk niet Berchem gezind want nog geen twee minuten later kreeg Axel Snoeck zowaar rood nadat die onterecht zijn tweede gele kaart mocht ontvangen. De pil werd nog groter voor de bezoekers wanneer Cristobal Embrechts de doorgebroken Maarten Tordoir onderuit haalde, terechte strafschop deze keer en rood voor Embrechts.  Steven Hillaerts stuurde Wolfaert de verkeerde kant op; 2-0. Een negenkoppig Berchem vond opnieuw haar spel en dat leverde twee minuten later de aansluitingstreffer op. Stefan Delalieux hield doelman Karl Storms in bedwang zodat Tom Schipper de bal in doel kon duwen; 2-1. Berchem herleefde maar dat bleek niet naar de zin van de scheidsrechter. Hillaerts mocht van de man in het zwart vanuit buitenspelpositie alleen op Wolfaert af, de goalgetter liet de kans niet liggen en deed de netten voor een derde keer trillen; 3-1. Cruciale flaters van de scheidsrechter beslisten mee over deze wedstrijd die uiteindelijk wel een verdiende winnaar kreeg.
 
Verdiende zege voor Londerzeel dus dat voetballend de betere was van Berchem. Door deze zege klimmen de Brabanders naar de eerste plaats in de rangschikking. Berchem zakt naar de tweede plaats en ontvangt volgende week FCO Wilrijk. Londerzeel krijgt volgende week opnieuw een topper in eigen stadion, dan is immer Leopold Ukkel te gast.
 
Scheidsrechter: Gregory Delcorps
Doelpunten: ’63 en ‘75 Steven Hillaerts 1-0 en 2-0, ’77 Tom Schipper 2-1 en ’82 Steven Hillaerts 3-1
Geel: Tordoir, De Smedt, Sluyts en Maes (Londerzeel) – Huygelen (Berchem)
Rood: Snoeck (2x geel) en Embrechts (Berchem)

LONDERZEEL: Storms, Janssen (’88 Verbelen), Van Wemmel, Stickens (’81 Van den Brandt), Sluyts, Tordoir, Maes, Hillaerts, De Smedt, Carlier (’68 Houthuys) en Geerinck
 
BERCHEM: Wolfaert, Huygelen, Sukama (’16 De Jonghe), Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis (’76 Van Oppens), J. Kanu, Delalieux (’76 Vandenbussche) en Snoeck