Stadion: Ludo Coeckstadion
Thuisploeg wint topduel in vierde B
Steven Bologne

Na de blamage vorige speeldag in Schoten moest Berchem voor eigen publiek iets recht zetten. Dat heeft het ook gedaan door de drie punten thuis te houden al was de amusementswaarde zondagmiddag onvoldoende.

Onder het oog van slechts 600 toeschouwers begonnen beide ploegen aan een lange studieronde. Op het kwartier viel het eerste gevaar te noteren. Van de Zande dropte een vrije trap in de zestien, Tom Mewis schoot via de rug van Filip Sluyts in hoekschop. Aan de overzijde was de defensie van Berchem even de kluts kwijt, Filip Sluyts besloot op doelman Alan Wolfaert. De thuisploeg nam het initiatief, maar veel leverde het niet meteen op. Tom Mewis schilderde vanuit stand de bal naar het verste kruis, Benjamin Haentjes werkt in hoekschop.

Kevin Stickens had de 0-1 aan de voet voor Londerzeel, maar doelman Wolfaert liet zich niet vangen. De thuisploeg nam het laatste kwartier de touwtjes in handen en dat resulteerde in twee kansen op één minuut. Stefan Delalieux zag zijn schot van aan de kleine baklijn nog gekeerd, diezelfde minuut moest doelman Haentjes zich opnieuw onderscheiden door een schot van diezelfde Delalieux onschadelijk te maken. Een solo van Tom Mewis zette 5 bezoekers in de wind, zijn poeier gaat via de vuisten van Haentjes in corner.

Na de pauze werd het aantrekkelijker, Berchem bleef resoluut de aanvallende kaart trekken en dat resulteerde in een doelpunt. Doelman Haentjes haalt Kanu neer in de zestien, de jonge scheidsrechter van dienst legt de bal op de stip. Kanu neemt zelf de honneurs waar en scoort de openingstreffer; 1-0. Tijd om te bekomen kregen de Vlaams-Brabanders niet want Vandenbussche was er als de kippen bij om twee minuten later aan de verste paal binnen te duwen; 2-0.

De bezoekers mochten dan wel zwak acteren, doelman Wolfaert moest zich toch enkele keren tonen. De doelman van Berchem speelde een schitterende wedstrijd en hield ondermeer Geerinck en Tordoir van de aansluitingstreffer. Berchem kreeg de kansen om de score verder op te drijven, maar Kanu, Vandenbussche en Van de Zande kregen het leder niet voorbij de achterlijn. Tom Mewis maakte er dan toch 3-0 van nadat hij maar al te makkelijk door de verdediging kon snijden. Na een reeks applausvervangingen mocht ook Londerzeel nog even juichen, Janssens liet zich in de luren leggen waardoor Steven Hilaerts de eerredder nog mocht binnenduwen; 3-1.

Zo wint Berchem dus met 3-1 in een topper die zelden een aanvaardbaar niveau haalde. Londerzeel start slecht met een 1 op 6, Berchem trekt volgende week met een 3 op 6 naar “revelatie” Kontich.

Scheidsrechter:
Filip Wille

Geel: Sluyts, De Smedt, Maes en Haentjes (Londerzeel) – Mewis en Kanu (Berchem)
Doelpunten: ’52  John Kanu 1-0 (pen), ’54  Mathieu Vandenbussche 2-0, ’77  Tom Mewis 3-0 en ’89 Steven Hilaerts  3-1

BERCHEM: Wolfaert, Van Aelst, Sukama, Janssens, Embrechts, Van de Zande (’73 Schipper), Mewis (’86 De Jonghe), Kanu, Delalieux, Vandenbussche (’80 Buysse) en Peytier
LONDERZEEL: Haentjes, Van Wemmel, Bal (’69 Janssen), Stickens, Sluyts, Tordoir, Maes (’79 Van Goethem), Hilaerts, De Smedt, Carlier en Geerinck