Opwijk
Berchem Sport
Datum: 25/02/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint periode na zege tegen Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Opwijk wint periode na zege tegen Berchem
Foto: © SC

De inhaalwedstrijd tussen Opwijk en Berchem had voor de thuisploeg nog een extra stimulans, indien het zou winnen verzekerde het zich meteen van de eindronde door de tweede periodetitel binnen te halen. Berchem kon bij winst alweer opklimmen naar plaats één of twee.
 
De partij begon goed voor de bezoekers. Tom Schipper bediende Werner Van de Zende, doelman Gunter Magits moest plat op het schot van de topschutter van Berchem. Aan de overzijde volgde vrijwel meteen de reactie van de beste schutter van de thuisploeg, Mike Van Laethem sloeg er echter in om van aan de kleine baklijn nog naast te mikken. Aan de andere kant werd Tom Schipper door de thuisportier gechargeerd, de strafschop en uitsluiting volgde niet, Schipper werd afgevoerd naar het ziekenhuis en kreeg er zelfs nog een aanvallende fout bovenop.
 
Op het kwartier liet spelleider Stallaert doorspelen na een flagrante overtreding op een Berchem-speler, Van Laethem werd meteen gelanceerd en werkte koelbloedig af; 1-0. Van dan af nam de thuisploeg het heft in handen. Opwijk won quasi alle duels, enkel de productie van kansen haperde. Vlak na het halfuur sloeg de thuisploeg opnieuw toe, Kamal Boujemaoui liet de slapende Berchem-defensie achter zich en plaatste de 2-0 onder doelman Wolfaert in doel. Opwijk op rozen. Nog voor de pauze konden Van Laethem en Boujemaoui de klus afmaken, doelman Wolfaert was ondertussen toch wakker geraakt en kon de meubelen redden.
 
Na de pauze bleef de thuisploeg op een moeilijk te bespelen grasmat heer en meester. Jimmy De Groeve, Mike Van Laethem, Lionel Hermans én Dimitri De Buyser kregen elk de gelegenheid om de score nog verder op te drijven, maar faalden alllen in de afwerking. De partij bleef ondermaats en naarmate de wedstrijd vorderde verslechterde het spel bij de thuisploeg. Berchem had dan wel wat balbezit, maar kon er weinig mee klaar spelen. Een kansloos Berchem kon geen vuist maken en mocht dan ook nog blij zijn met de einduitslag. Naast het veld zorgden de thuissupporters nog voor een aangename sfeer zodat de toeschouwers toch nog iets te zien kregen. 

Opwijk wint verdiend van Berchem en gaat al zeker naar de eindronde om te stijgen naar derde klasse. Berchem kende een off-day en verliest daarenboven nog zijn kapitein met een zware blessure, de zoveelste dit seizoen.
 
Scheidsrechter: Dirk Stallaert
Geel: De Boeck en De Buyser (Opwijk)
Doelpunten: ’16  Mike Van Laethem 1-0, ’32 Kamal Boujemaoui 2-0
 
OPWIJK: Magits, De Boeck, Spinoy, Van Damme (’90 Kidoda-Nzongani), De Groeve, Van Den Broeck, Boujemaoui, Pannecoucke, Heremans, Van Laethem en De Buyser
 
BERCHEM: Wolfaert, Suply, Van Oppens, Buysse (’57 Van Cleemput), Schipper (’16 J. Kanu) , Janssens, Embrechts, Van De Zande, Mewis, Delalieux en Snoeck