Berchem Sport
Lokeren-Temse
Datum: 19/02/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem haalt het van emotioneel Temse
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem haalt het van emotioneel Temse
Foto: © SC

Temse kende een lastige week met het overlijden van speler Tim Van Steenbergen. Aangezien de KBVB de partij niet wou verzetten moesten de jongens van Peter Van Wambeke zich opladen voor de verplaatsing naar Berchem.
 
Na amper 80 seconden kon de thuisploeg al de netten doen trillen, maar Werner Van de Zande kwam een koplengte te kort om een vrije trap van Tom Mewis binnen te koppen. De volgende kans liet meer dan tien minuten op zich wachten, Mewis knalde een volley recht op doelman Davy Bracke. Veel was er niet te zien in het Ludo Coeckstadion, beide ploegen speelden een zwakke partij. Temse kon toch ook even dreigen via Sander Yzewijn, doelman Alan Wolfaert moest goed plat op de rake kopbal. Op de volgende kans moesten we wachten tot zeven minuten voor de koffie, en het werd zowaar een doelpunt. Stefan Delalieux lanceerde de snelle Rupert Suply die doelman Bracke kansloos liet; 1-0. Vlak voor de pauze stond Van de Zande nog oog in oog met Bracke, die laatste had het laatste woord en zo bleef de 1-0 op het bord.
 
Na de pauze bleef het verre van een aangenaam kijkstuk. Tom Schipper kapte zich mooi vrij, zijn schot mistte alle richting. Tim De Bondt probeerde het aan de overzijde op nagenoeg dezelfde manier, ook al zonder succes. Temse nam heel even de bovenhand na de pauze, de gelijkmaker viel dan ook niet onverwacht. Een verre voorzet van Geert De Wilde viel recht voor de voeten van Nicolas Verhas die overhoeks binnenlegde; 1-1. Lang kon Temse niet genieten van de gelijkmaker want aan de overzijde werd Rupert Suply in de zestien licht geraakt, strafschop voor Berchem. Dimitri Van Oppens nam de verantwoordelijkheid en zette de elfmeter om; 2-1. De pil voor de bezoekers werd nog groter wanneer de doorgebroken Mewis neergehaald werd, opnieuw strafschop en terecht rood voor Tim De Bondt. De Bondt was duidelijk aangeslagen en kon zijn tranen niet meer bedwingen. Werner Van de Zande kende geen genade en knalde recht in het midden van het doel; 3-1. Boeken dicht voor een geslagen Temse. De ingevallen John Kanu kon tien minuten voor tijd alleen doorgaan maar werd van de sokken gelopen, de logische rode kaart volgde nu niet. Kort daarna mocht Suply alleen op Bracke af, de Berchem-spits mikte op de benen van de goalie. De partij eindigde nog op een knokpartij waarna een bijzonder zwakke spelleider Joris Geert afblies.
 
Temse had zo graag gewonnen om zijn overleden speler te herdenken, jammer genoeg kon het weinig klaarspelen vanmiddag. Na de rode kaart werd het voor kapitein De Bondt even teveel. Berchem was de minst zwakke ploeg vanmiddag en zo blijven de punten op het Rooi.
 
Scheidsrechter: Joris Geert
Geel: Sukama, Van Oppens, Delalieux, Mewis en Schipper (Berchem) – Van Damme, Schelfhaut en De Wilde (Temse)
Rood: De Bondt (Temse)
Doelpunten: ’38 Rupert  Suply 1-0, ’67 Nicolas Verhas 1-1, ’68 Dimitri Van Oppens 2-1 (pen) en ’71 Werner Van de Zande 3-1 (pen)
 
BERCHEM: Wolfaert, Suply, Huygelen, Van Oppens, Sukama (’54 Van Cleemput), Schipper (’78 J. Kanu), Janssens, Van de Zande (’87 Buysse), Mewis, Delalieux en Snoeck
 
TEMSE: Bracke, Ruys (’83 Vlaeminck), De Wilde (’78 De Clercq), Van Damme, Reybrouck, Schelfhout, Verhas, Yzewijn, De Bondt, Van Overtvelt en Maes (‘81 Erkoc)