Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem en Dilbeek delen de punten
Steven Bologne

Zondagmorgen maakte een team van vrijwilligers het terrein van Berchem sneeuwvrij, zodat de partij tussen Berchem en Dilbeek gewoon kon plaatsvinden. Het werd een zwakke wedstrijd die eindigde op een gelijkspel, voor beide ploegen nog een punt teveel. Berchem-trainer Ubrain Spaenhoven diende maar liefst negen spelers te vervangen.

Berchem was de enige ploeg die in de eerste helft voor enkele kansen kon zorgen. Sliman El Hasani zette scherp voor, de inglijdende Werner Van de Zande kwam een voetje te kort om de bal in doel te leggen. El Hasani trapte op het kwartier hard over het doel van Yvan De Corte. De beste kans kwam op zes minuten van de pauze. John Kanu stuurde Van de Zande alleen op doel af, de aanvaller van Berchem stond oog in oog met De Corte en besloot dan onbegrijpelijk naast. In de slotminuten kwam Berchem nog goed weg wanneer scheidsrechter Delferière handsspel van Axel Snoeck in de zestien door de vingers zag.

Na de pauze bleef het spelpeil ver onder het vriespunt. De eerste kans van de tweede helft leverde meteen een doelpunt op. Fanny Sukama bracht de bal vanuit randje buitenspel voor doel, Van de Zande kopt binnen; 1-0. Dilbeek reageerde niet aangeslagen en toonde zich in de volgende minuten de betere ploeg. De ingevallen Sven Redolfi had de gelijkmaker aan de voet, zijn schot spatte via de onderkant van de lat terug het speelveld in. Op het halfuur toch nog eens de thuisploeg via Tom Mewis, doelman De Corte pakte niet zonder moeite. Dilbeek bleef erin geloven, na een flater in de thuisdefensie diende Alan Wolfaert de doorgebroken Bertrand Delfrere neer te halen, strafschop voor Dilbeek. Ives Cordier zette de elfmeter om en bezorgde de bezoekers niet onverdiend de gelijkmaker. Vlak voor het einde viel er langs elke zijde nog één kans te rapen. David Ponnet schoot rakelings naast voor Dilbeek, Tom Mewis voor Berchem deed hetzelfde zodat aan de score niets meer wijzigde.

Scheidsrechter: Sebastien Delfeière
Geel:  Sukama, El Hassani (Berchem) en Ponnet (Dilbeek)
Doelpunten: ’66 1-0 Werner Van de Zande, ’81 1-1 Ives Cordier (op strafschop)

BERCHEM: Wolfaert, Suply (’85 Aktepe), El Hassani (’77 Van Cleemput), Sukama Muendo, Janssens, Embrechts, Van de Zande (’77 Mussa Kanu), Mewis, John Kanu, Delalieux en Snoeck

DILBEEK: De Corte, Pollefoort, Vereeken, Ponnet, Trienpont, Defrere, Van Den Bergh (’67 Redolfi), Vandael, Cordier, Schotte (’73 Taurin) en Deloecker