Eendracht Opstal
Berchem Sport
Datum: 12/03/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 23
Goundafi schiet Opstal voorbij Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Goundafi schiet Opstal voorbij Berchem
Foto: © SC

Het duel tussen Eendracht Opstal en Berchem Sport was er eentje tussen de nummers 3 en 5 in het klassement. De hoogst gerangschikte haalde het en sluipt hiermee naar de tweede plaats in het klassement. Berchem eindigde de partij met 9 effectieven, scheidsrechter Boucaut haalde de woede van de bezoekers op zijn nek.
 
Tom Mewis zorgde voor de eerste dreiging in de partij, op een voorzet van Werner Van de Zande kopte de aanvallende middenvelder voorlangs. Nog geen minuut later kreeg Stefan Delalieux een kopkans, de bal ging via de rug van Kevin Harnie in hoekschop. Berchem bleef voor gevaar zorgen, Mewis probeerde het spectaculair met een omhaal, het schot mistte alle richting. Opstal kwam net na het eerste kwartier tegen de gang van het spel in op voorsprong, Wouter Koppen legde de bal klaar voor Steve Van Mieghem die via de rug van Sukama de bal in doel schoot; 1-0. Berchem had niet veel later de kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Mewis bediende de vrijstaande Van de Zande aan de rand van de kleine baklijn, die laatste miste onbegrijpelijk. Ivan Parijs diende vervolgens nog tweemaal tussen te komen op een gekraakt schot van Mewis en een stevige kopbal van Delalieux. Het laatste kwartier van de eerste helft nam Opstal het heft in handen. Wouter Vaeyens verschalkte met een lepe steekbal bijna doelman Alan Wolfaert. De druk van de thuisploeg bleef aan, Omar Goundafi omzeilde de buitenspelval maar trapte op de benen van Wolfaert, even later besloot hij op datzelfde sluitstuk na een schot in de korte hoek. Vlak voor het rustsignaal kon Goundafi de score wel verdubbelen en telde zo de Antwerpenaars helemaal uit; 2-0.
 
Na de pauze steelde scheidsrechter Alexandre Boucaut de show. Bezoeker Frederik Janssens kreeg onbegrijpelijk geel, kort daarna trok de verdediger de doorgebroken Goundafi onderuit in de zestien; tweede gele kaart en strafschop. Omar Goundafi plaatste zich achter de bal en joeg het leder tegen de touwen; 3-0. Berchem leek op weg naar de slachtbank want de Opstalse mogelijkheden stapelden zich op. Goundafi, Van Mieghem en opnieuw Goundafi waren er telkens dicht bij. Goundafi kopte voorbij het uur richting doel, de bal botste dood tegen de paal. Berchem bracht opnieuw spanning in de wedstrijd wanneer Van de Zande door de thuisportier neergehaald werd in de zestien, de rode kaart volgde niet maar Dimitri Van Oppens kon wel milderen; 3-1. John Kanu besloot de laatste kans van Berchem naast. De gemoederen naast en op het veld raakten helemaal oververhit wanneer Tom Mewis rood onder de neus kreeg geduwd waardoor Berchem nog met 9 spelers verder moest. Omar Goundafi kreeg in het slot van de partij nog een applaus vervanging van trainer Luc de Waegeneer. Het leidend trio werd onder begeleiding naar de kleedkamers weggebracht.
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Geel: Embrechts, Van Cleemput (Berchem) – Parijs (Opstal)
Rood: Janssens en Mewis (Berchem)
Doelpunten: ’16 Steve Van Mieghem 1-0, ’45 en ‘53 Omar Goundafi 2-0 en 3-0; ’70 Dimitri Van Oppens 3-1
 
OPSTAL: Parijs, Callaert, Smet, Harnie (’77 Munaron) , Vaeyens (’60 DeWilde), Van Mieghem, Christiaens, Koppen, Goundafi (’87 Van Dooren), Ben Koudir en Van Hoomissen
 
BERCHEM: Wolfaert, Suply, Van Oppens (‘ 84 Musa Kanu), Sukama (’45 Van Cleemput), Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis, John Kanu, Delalieux en Snoeck (’45 De Jonghe)