Eendracht Opstal
FC Lebbeke
Datum: 26/03/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 25
Gretiger Rapide wint derby bij Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Gretiger Rapide wint derby bij Opstal
Foto: © SC

Onder daverend applaus werd het Opstalse boegbeeld, Ivan Parijs, terecht en verdiend in de bloemetjes gezet voor zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal van Eendracht Opstal. Vriend en tegenstander gunden deze 39-jarige zijn “gloriemoment”. Spijtig genoeg voor Ivan en zijn aanhang moest hij vandaag zijn meerdere erkennen in een gretiger Rapide Lebbeke.
 

Al in de aanvangsminuut was iedereen klaar wakker toen Benjamin Smet de achterlijn haalde. Zijn voorzet liep echter voorlangs buiten. Ivan Parijs kon zich opwarmen aan een kopbal van Dimitri Dhondt na hoekschop van Tim Vierbergen. Dezelfde Dhondt knalde een voorzet van Joris Cools nipt naast. Even over het kwartier vond Omar Goundafi van uit een scherpe hoek Sander De Batselier op zijn weg. Kort nadien haalde Steve Van Mieghem hard uit. Tot zijn ontgoocheling ging het schot via de zijkant van de paal buiten. Toen Ivan Parijs zich verslikte in Joris Cools hing de openingstreffer in de lucht. Lendert Putteman trapte staalhard naar het lege doel … waar Jurgen Goossens als een duiveltje uit een doosje sprong en nog net op de lijn kon wegwerken. Het technisch sterke en gretig knokkende Rapide Lebbeke bleef de bovenhand voeren. Kort voor de rust slalomde Torres Rosenilton door de Opstalse verdediging maar strandde op Ivan Parijs.
 
Ook na de koffie bleef Rapide op zoek gaan naar de openingstreffer en Ivan Parijs had een mooie save nodig op een schot van Tim Vierbergen. Even later hield het thuispubliek de adem in toen hun doelman een hoekschop van Preben De Leeuw door de handen liet glippen. Ivan herstelde al snel zijn foutje. Joris Cools bleek onvoldoende geconcentreerd om een voorzet van Wim Walschaerts binnen te duwen. Ook Torres Rosenilton liet een wenkende kans liggen na een slechte balcontrole. Wanneer Tim Vierbergen het leder doorschoof naar Lendert Putteman werd diens schot afgeblokt. Met een magistrale vrije trap bereikte Wim Walschaerts het hoofd van Jeff De Visscher en die kopte overhoeks en onhoudbaar binnen (68’ 0-1). Opstal probeerde nog de bakens te verzetten maar meer dan een hard schot van Steve Van Mieghem leverde dat niet op. In de slotminuten moest Ivan Parijs nog plat op een voorzetschot van Torres Rosenilton.
 
Al bij al een verdiende overwinning voor Rapide Lebbeke dat meer vooraan in het degradatiepeloton komt postvatten. Zaterdagavond om 20u wacht hen in het Gemeentelijk Sportcentrum een nieuwe zware wedstrijd met de komst van co-leider Ukkel. Eendracht Opstal, nog steeds in 3de stelling in Bevordering B, is komend weekend vrij.
 
Eendracht Opstal
Parijs, Goossens, Callaert, Smet, Vaeyens (80’ Van Dooren), De Wilde (70’ Munaron), Van Mieghem, Christiaens (87’ De Valck), Goundafi, Ben Kouidar, Van Hoomissen
 
Rapide Lebbeke
De Batselier, Verhulst, De Visscher Jeff, De Visscher Mathias, De Leeuw, Walschaerts, Vierbergen, Dhondt (85’ Van Hoecke), Cools (78’ Bogemans), Putteman, Rosenilton (92’ Scheerlinckx)
 
Gele & rode kaarten:
82’ geel Wim Walschaerts
 
Doelpunten
68’ 0-1: Jeff De Visscher