Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 3
Kontich wint met 2-0 van Berchem
Steven Bologne

Kontich blijft na drie speeldagen als enige over met het maximum van de punten. De roodgelen namen vanavond afstand van Berchem met 2-0.

De eerste kans was voor Berchem via John Kanu. De zwarte parel stond oog in oog met doelman De Wilde, maar die laatste redde miraculeus. De bezoekers uit Berchem bleven voor dreiging zorgen, na zeven minuten dwong Embrechts met een lage schuiver de thuisdoelman tot een redding. Berchem geraakte het eerste kwartier makkelijk aan het thuisdoel, maar het vizier bij de bezoekers stond duidelijk niet op scherp.

De thuisploeg herstelde het evenwicht en met Karami en De Roy had het bovendien zeer beweeglijke spitsen in huis. Wolfaert moest meerdere keren ingrijpen tot hij na twintig minuten spelen zich toch gewonnen moest geven, enkel de paal hield de thuisploeg nog van de voorsprong. Die kwam er even later toch want bezoeker Janssens haalt de doorgebroken De Roy onderuit en scheidsrechter Loeman wees naar de stip. Karami plaatste het leder beheerst in doel en 1-0. Dierickx was lutele seconden later dicht bij de verdubbeling maar zijn schot zoefde naast. Voor de pauze kregen de bezoekers dé kans op de gelijkmaker maar zowel Kanu als Mewis wisten een unieke mogelijkheid nog de nek om te wringen. Rusten bij 1-0.

Na de koffie trok de thuisploeg massaal terug op eigen helft, Berchem ging opzoek naar de gelijkmaker maar kende pech in de afwerking. John Kanu haalde de achterlijn, maar de spits van geelzwart schoot snoeihard voorlangs. Kontich kon tussendoor ook even dreigen via Verfaille die de verste paal op zijn weg trof. Ook Berchem trof het doelkader want Vandenbussche die hoger sprong dan zijn bewaker trof de paal. Een schwalbe van Kanu in het strafschopgebied, de scheidsrechter wees even resoluut als in de eerste helft naar dezelfde stip. Kanu schoot de strafschop echter zwak binnen het bereik van doelman De Wilde.  Stefan Delalieux leek dan de verdiende gelijkmaker binnen te duwen, maar zijn schot hobbelde millimeters naast de paal buiten. Schipper, Kanu en Mewis kregen ook de mogelijkheden maar geen van de drie kwam tot scoren. Aan de overzijde zorgde De Roy voor het nekschot nadat hij een vlijmscherpe counter perfect kon afronden.

Scheidsrechter: Sam Loeman
Doelpunten: ’26  Karami 1-0 (pen) en ’89  De Roy  2-0
Geel: Janssens, Mewis, Embrechts en Peytier (Berchem) – Dierickx (Kontich

KONTICH: De Wilde, Adam, Budts, De Roy, Verfaille (‘83 De Cat), Karami, Moerenhout, Van Hoogten, Dierickx, Doms en Daems

BERCHEM: Wolfaert, Huygelen, Van Aelst (’61 Van de Poel) , Sukama, Janssens (’34 Schipper), Embrechts, Mewis, Kanu, Delalieux, Vandenbussche (’80 De Jonghe) en Peytier