Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Wilrijk wint kleurloze partij
Steven Bologne

Vierdeklasser KFCO Wilrijk heeft vanavond de drie punten thuisgehouden in een zwakke wedstrijd. Uitblinker Lorenzo nette beide doelpunten.

door Steven Bologne

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij met een lange studieronde tot gevolg. De thuisploeg kon de beste kansen voor zijn rekening nemen via Van Der Westerlaeken en Lorenzo, maar de bezoekende muur begaf pas vlak voor de pauze. Lorenzo mocht aanleggen aan de rand van de zestien, de bal week af op een verdediger en belande zo in doel; 1-0. Op basis van de kansen was het doelpunt volledig verdiend al was de wedstrijd verre van boeiend om volgen.

De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft. Bousemaoui en Van Den Broeck waren de opvallendste bezoekers maar verder dan de zestien geraakte Opwijk nauwelijks. De gelijkmaker had mooi geweest voor de wedstrijd, maar Lorenzo had het daar niet mee begrepen. Na acht minuten trok de Wilrijkse aanvaller op wandel, met een perfect geplaatst afstandsschot bracht hij de thuisploeg op een veilige 2-0 voorsprong. Beide ploegen konden nog enkele kansjes bijeen voetballen, maar aan de score wijzigde er niets meer. Wilrijk-trainer Marc De Mulder gunde zijn goudhaantje Van Der Westerlaeken in de slotfase nog een verdiende applausvervanging.

Scheidsrechter: Mirko Raymaekers
Geel: Hassenberg en Van Der Goten (Wilrijk)
Doelpunten: '36 en '53   1-0 en 2-0  Anthony Lorenzo

WILRIJK: Verboven, De Witte, Van Der Goten, Lorenzo, De Maeyer, Hassenberg ('87 Adriaenssen), Vechter, Van Der Westerlaeken ('90 Van Der Bleeken), Van Assche, Rottiers en Van Soom

OPWIJK: Braspenninckx, Buelons, De Boeck ('86 Kidoda), Stanus, De Groeve, Ophalffens ('75 Camara), Bousemaoui, Pannecoucke, Herremans, D'Hossche ('45 Van Den Broeck) en De Buyyer