FC Lebbeke
Groot Dilbeek
Datum: 11/05/2006 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Testmatchen
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Rapide Lebbeke verliest testmatch tegen Dilbeek Sport
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest testmatch tegen Dilbeek Sport
Foto: © SC

De wet van Murphy

In de testmatch om de 12de plaats in 4de Nationale B trok Dilbeek Sport aan het langste eind en verlengt zodoende zijn verblijf in het Nationaal voetbal. Voor Rapide Lebbeke is de lijdensweg nog steeds niet voorbij en blijft het bang afwachten. Ondertussen loopt de ziekenboeg verder vol. Niet alleen Frank Hauben, Dimitri Dhondt en Torres Rosenilton blijven onbeschikbaar, vandaag viel ook kapitein Preben De Leeuw uit, hoogstwaarschijnlijk met een gebroken sleutelbeen.

Dilbeek Sport trok van in het begin op zoek naar het openingsdoelpunt. Door de schorsing van Glenn Baert kwam de 17-jarige Jonathan De Braekeleer terug onder de lat. Rond het kwartier kon hij zijn klasse tonen op een schot van Yves Cordier. Kort voor het halfuur kon Kevin Kums onvoldoende bij een voorzet van Roel Van den Bergh. Even later was het dan toch prijs. Kevin Kums draaide een vrije trap op het hoofd van Roel Van den Bergh en die kopte voor de grijparmen van Jonathan De Braekeleer de 0-1 tegen de touwen.
 
Ook na de rust was de eerste kans voor Dilbeek. De Braekeleer ging goed plat op een schot van Kristof Mannaert. Rapide Lebbeke begon beter te voetballen en Dilbeek plooide terug. Even later kwam Preben De Leeuw echter slecht ten val en moest worden afgevoerd. Steff De Visscher haalde zwaar uit maar had niet de goede hoogte. Kort na het uur kon Kevin Bogemans zich loswringen. Zijn schot belandde op de binnenkant van de paal en liep dan voorlangs weg. Nieuwe pech dus voor Rapide. Dilbeek hanteerde nu de tegenaanval en de pas ingekomen Sven Redolfi stuurde Kevin Kums diep. Opnieuw toonde Jonathan De Braekeleer zich een prima sluitstuk. Aan de overzijde ging Christophe Lebegge goed plat op een schot in de draai van Kevin Bogemans. Kort voor affluiten hield de Dilbeekse doelman zijn ploeg helemaal recht toen hij met een karpersprong een schot van Jeff De Visscher uit zijn doelvlak ranselde. Met een knal van Tim Vierbergen had hij minder last. In blessuretijd had ook Jonathan De Braekeleer nog een supersave in huis op een schot van Kevin Kums.
 
Zondag aanstaande, met aftrap om 16 uur, speelt Rapide Lebbeke op het Gemeentelijk Sportstadion de barragewedstrijd tegen R.U.W. Ciney. De winnaar van dit duel blijft in 4de klasse. De verliezer ervan komt in de Provinciale eindronde terecht. [ST]
 
Rapide Lebbeke
De Braekeleer, Verhulst, De Visscher Jeff, De Visscher Mathias (83’ Scheerlinckx), De Leeuw (54’ Mergan), Walschaerts, Vierbergen, De Visscher Steff, Bogemans, Putteman (46’ De Witte), Cools
 
Dilbeek Sport
Lebegge, Mannaert, Vereeken, Ponnet, Trienpont, Van den Bergh, Cordier (67’ Redolfi), De Pauw, Schotte, Rongere, Kums
 
Gele & rode kaarten:
52’ geel Kristof Mannaert
56’ geel Joris Cools
66’ geel Roel Van den Bergh
83’ geel Jeff De Visscher
 
Doelpunten
33’ 0-1 Roel Van den Bergh

3e amateurliga B

 Testmatchen