Speeldag: Speeldag 11
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk krijgt een Schotense dreun
Gentil Dossche

Wie op een revanche had gehoopt voor de afgang op Temse kwam alvast de eerste helft bedrogen uit. Er stond maar een ploeg op het veld en dat waren de bezoekers van Schoten. De kansen in de eerste helft waren dan ook bijna uitsluitend voor Schoten.

Al na enkele minuten probeerde Backx het van ver maar miste de goede richting. Vijf minuten later was het wel raak, Jaspers werkte een voorzet van Snelders mooi in doel (11’ 0-1). Diezelfde Jaspers probeerde het nog eens van ver, zijn schot dwarrelde naast. Toen Snelders de deklat deed trillen kon Ocak de rebound binnenwerken (17’ 0-2). Bijna konden de boeken helmaal dicht maar Beyens kopte op de dwarsligger. Op een nieuwe kopbal van diezelfde Beyens reageerde Gunter Magits uiterst attent. Aan de overzijde kopte Mike Van Laethem de enige kans van de thuisploeg in de eerste helft nipt over. Net voor de rust trapte Traizi aan de eerste paal een voorzet van Snelders binnen (0-3).

Na de pauze werden Koen De Coninck en Yannick Henseval vervangen door Hans Van Ostaede en Wim Spinoy. Ruimschoots te laat ging de thuisploeg nu wel meespelen. Toch liepen de bezoekers nog verder uit via Snelders (55’ 0-4). Capidis verscheen alleen voor Cliff Mardulier maar miste compleet zijn schot. Een knal van Arsène Vandamme vloog via de paal terug in het veld. Net voor affluiten werd Vandamme in het strafschopgebied onderuit gehaald. Dimitri De Buyser trapte de eerredder voorbij Mardulier (1-4).