Opwijk
Meldert
Datum: 14/01/2007 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: SK Opwijk Stadion
Meldert pakt punt in Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert pakt punt in Opwijk
Foto: © SC

    
Net als in de heenronde zat ook ditmaal het venijn van deze derby in de staart. In een redelijke eerste helft hadden de Brabanders een zeer verdiende voorsprong bijeengevoetbald. Verbroedering zocht constant naar samenhang en bakte er weinig of niets van. Van een schokeffect, dat men toch na een trainerswissel zou mogen verwachten, was gewoon niks te zien.
Bij het nalezen van de ploegopstelling bleek al onmiddellijk dat men in Opwijk zijn reglementen beter kent dan in Meldert. De nieuw aangeworven Knipping kon al direct uitgespeeld worden; het door Verbroedering aangetrokken trio niet. Dat maakte dat Van Dessel al moeilijk anders kon dan teruggrijpen naar de ploeg die tegen Kampenhout drie duurzame punten pakte. De geschorste Frouja werd vervangen door Schiettecatte, terwijl Haegeman de gekwetste Laseure moest doen vergeten. Ook Van Goethem kreeg een nieuwe speelkans.
 
De eerste kans van de match was voor de Oost-Vlamingen. Balverlies bij de thuisploeg bracht het leder bij een alweer bleke Van Den Bossche die Schiettecatte bediende. Het schot zoefde via Knipping in corner. Aan de overzijde reageerde De Valck onzeker bij een hoekschop van Capidis en De Buyser buitte de flater uit. Meteen de achtste seizoenstreffer van de Opwijkse speler. Verbroedering bleek niet bij machte het tij te doen keren en moest lijdzaam toezien hoe de plaatselijken de wet bleven dicteren. Capidis, De Buyser en Knipping zorgden voor gevaar. Met de rust in zicht mikte Schiettecatte voorlangs. Net voor de kampwisseling verlengde Van Laethem een voorschot van Camara naast.
 
Na de koffie nam Meldert enig initiatief maar van doelgevaar was gewoon geen sprake. Het spelpeil zakte langs beide zijden tot een bedenkelijk niveau. In de slotfase noteerden we dan toch nog enkele mogelijkheden die naam waard. Balverlies van Haegeman maakte dat Van Laethem zich plots kon doorzetten maar via uitblinker Leyman ging het leder in corner. Na een scrimmage voor de muit van Magits mikte Schiettecatte voorlangs. Net deze laatste fase lag aan de basis van de Meldertse gelijkmaker. Een andere uitblinker - Ken Wellens - gooide voor en Bram Leyman kopte binnen.
 
SK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Stanus, Capidis (67’ De Coninck), Knipping, Camara, Pannecoucke, Van Laethem (83’ Spinoy), De Buyser en Van Den Brande (67’ Van Ostaede).
 
Verbroedering Meldert: De Valck, Van Goethem (68’ Itunime), Wellens, De Geest, Vannyvel, Van Den Bossche, Derraz, De Greve, Leyman, Haegeman en Schiettecatte.
 
Doelpunten: 14’ De Buyser 1-0, 87’ Leyman 1-1