Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Berchem verdiend voorbij Kampenhout
Steven Bologne

Kampenhout en Berchem gingen op deze speeldag opzoek naar hun eerste punten. Vooral de bezoekers lieten zien voor de volle buit te gaan, aan het einde van de rit was de zege dan ook gerechtvaardigd.

Berchem nam van bij de start het balbezit voor zijn rekening, in het openingskwartier gebeurde er echter niets. Dirk Huysmans zorgde voor de eerste dreiging, zijn schotje zoefde over het doel van Job Sueters. Diezelfde minuut zorgde Kampenhout voor tegengevaar via Matthias Verhaegen, doelman David Vleeshouwer pakte zichtbaar makkelijk. Het Berchemse sluitstuk dook kort daarop gepast in de voeten van Fifi Solomon. Berchem was de best voetballende ploeg en zag dat overwicht bekroond in een doelpunt. Dirk Huysmans ronde van dichtbij een voorzet van Cristobal Embrechts af; 0-1. De bezoekers bleven heer en meester, Joris Van Cleemput lepelde de bal op de knikker van Huysmans, doelman Sueters klemde na een mooie zweefsprong. Dimitri Delcour dwong met een strakke streep doelman Sueters opnieuw tot ingrijpen wat een hoekschop opleverde. Embrechts en Frederik Janssens zagen hun schot in het pak gekeerd, de beste kans kwam er in het slot. Papa Sanou zonderde Huysmans af voor de doelman, de aanvaller trapte onbegrijpelijk naast.

Na de pauze bleef Kampenhout bijzonder sloom voetballen met weinig inspiratie in de acties. De thuisploeg hanteerde maar al te vaak de lange bal wat weinig concreet doelgevaar opleverde. Het waren andermaal de bezoekers die met verscheidene pogingen aanspraak mochten maken op een doelpunt. Sanou en Michel Verfaillie kregen ruimte maar besloten naast. Kort voor het uur mocht Huysmans alleen op doelman Sueters af, Glenn Janssens trok aan de alarmbel en haalde de ervaren rat onderuit. Scheidsrechter Pieter Vandermeulen wuifde alle protest weg, het bleek niet de enige dubieuze beslissing van het scheidsrechterlijk trio. Frederik Janssens mocht na een overtreding op Sanou aanleggen voor een vrije trap, het leer zoefde rakelings naast de verste paal. Aan de overzijde was het wel raak, een snelle counter via Dimitry Delmotte belande bij Dimitri D’Hossche, de tot dan fel uitgefloten thuisspeler legde de bezoekers het zwijgen op; 1-1. Berchem was van slag en ontsnapte nauwelijks drie minuten later zowaar aan een achterstand. Een uitstekende kans voor Jochem Sueters maar hij faalde in de afwerking. Aan de overzijde bracht Benjamin Sesay spitsbroeder Sanou in stelling, die laatste plaatste de bal naast. De thuisaanhang claimde een rode kaart nadat Berchem-doelman Vleeshouwer met de handen een voorzet plukte aan de rand van de zestien, aangezien er geen beloftevolle aanval werd onderbroken hield de scheidsrechter het terecht bij geel. Berchem bleef de sterkere en kwam dan ook verdiend langszij. Huysmans sleepte zich een weg in het strafschopgebied, Kevin Pinson trapte de bal in twee keer voorbij Sueters in doel; 1-2. Berchem voetbalde de laatste tien minuten rustig uit, enkel Janssens kon nog voor enig doelgevaar zorgen voor Kampenhout.

Kampenhout mist zo zijn start volledig in vierde B, de geel-blauwen konden met hun slap en tempoloos voetbal nauwelijks imponeren. Berchem vond in de geel-blauwe muur al snel een gaatje en had de partij reeds aan de rust moeten beslissen, dat bleef uit waardoor Kampenhout in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk verzekerde de uit tweede klasse overgekomen Kevin Pinson Berchem van de eerste drie punten.

Scheidsrechter: Pieter Vandermeulen
Geel: Janssens (Kampenhout) – Delcour, Vleeshouwer, Sanou en Huygelen (Berchem)
Doelpunten: ’22 Dirk Huysmans 0-1, ’66 Dimitri D’Hossche 1-1 en ’77 Kevin Pinson 1-2

KAMPENHOUT: Job Sueters, Verbessem, Janssens, Delmotte, Jochem Sueters (’82 Vervoort), D’Hossche, De Geeter (’45 Tack), Verlinden (’79 Vermeulen), Solomon en Verhoeven
BERCHEM: Vleeshouwer, Pinson, Huygelen, Van Oppens, Huysmans (’79 Delalieux), Janssens, Van Cleemput (’58 Sesay), Embrechts (’83 Peytier), Delcour, Verfaillie en Sanou