Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Opwijk haalt gelijkspel bij E. Aalst
Gentil Dossche

De wedstrijd kwam traag op gang. De bezoekers tekenden voor de eerste kans maar Bram Verbist had weinig moeite met het schotje van 'Aziz' Camara. Aan de overzijde kon Glorieux doelman Gunter Magits evenmin verontrusten. Aalst kon nauwelijks gevaar creëren, op een vrije trap van Thomas Troch na. Een paar minuten voor de rust ontdeed Arnold Nguekam zich vlak voor het strafschopgebied van Bart Pannecoucke en vanop 20 meter knalde hij onhoudbaar binnen. De thuisploeg rook bloed en nog geen minuut later glipte Nguekam door de onoordeelkundig opgezette buitenspelval. Bij het omspelen van de bezoekende doelman werd hij door deze neergelegd. Magits kwam er met een gele kaart goed van af. De strafschop werd probleemloos door Troch omgezet (2-0), waardoor de thuisploeg op rozen leek. Net voor affluiten nog een kans voor Nguekam, maar ditmaal besloot hij veel te zwak zodat Magits probleemloos kon pakken.

Aalst begon na de rust op zijn lauweren te rusten en in de 57ste minuut werd dit bijna afgestraft. Mike Van Laethem, aangespeeld door Dimitri De Buyser, draaide zich goed vrij. Gelukkig voor de thuisploeg ketste het schot van Mike via de onderkant van de deklat terug het veld in. Aalst moest een minuut later een hoekschop toestaan. De Buyser zette die gemeten op het hoofd van Vincent Stanus die de aansluitingstreffer binnenkopte (2-1). Eendracht Aalst bleef maar wat aanmodderen en het geloof in een stunt groeide bij de bezoekers. Toch lukte de thuisploeg drie minuten voor tijd ei zo na de beslissing. Nguekam isoleerde Ewen Verheyden voor doel, maar deze stuitte op een attente Magits. Dit zou Aalst zuur opbreken, want in de tegenaanval werd Van Laethem weggestuurd door Van den Brande. Verbist kwam onoordeelkundig uit en Mike lobde de verdiende gelijkmaker over de verbouwereerde thuisgoalie (2-2).

Dit gelijkspel was zonder meer de juiste weergave van deze wedstrijd. De thuisploeg liet nauwelijks zien dat het de onbetwiste leider in bevordering B is en de bezoekers bleven er - in tegenstelling tot andere bezoekers in het Pierre Cornelis Stadion - voor gaan, zonder zich voor het eigen doel in te graven.