Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Malaise blijft voortduren voor Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

Gelet op het feit dat tot op heden Rupel Boom puntenloos bleef, diende het deze tweede thuiswedstrijd aan te grijpen om te trachten eerste puntengewin te realiseren.  De wedstrijd was amper drie minuten bezig of het waren eerder de bezoekers die een eerste keer de neus aan het venster staken.  Een volledig vrijstaande Jente Van Ongeval mocht  naar aanleiding van een hoekschop vrij koppen maar besloot gelukkig voor de thuisploeg naast.  Rupel Boom kon dan enige druk ontwikkelen wat een kans opleverde waarbij een verdediger van Woluwe-Zaventem de bal nipt over het eigen doel deponeerde.  Amper twee minuten later trapte een bezoekende speler de bal vanop minstens dertig meter regelrecht in doel:0-1.  Bij deze fase viel het op dat zowel de verdediging toeliet dat deze speler vrij kon aanleggen en ging evenmin goalie Jo Engelborghs vrijuit.  De steenbakkers jaagden wel een gelijkmakend doelpunt na, maar eens te meer kwamen hun huidige mankementen in het aanvallend compartiment schrijnend bloot te liggen.  Enkel via een vrijschop kon men even hopen op een gelijkmaker via Marc Schaessens maar het plaatsballetje miste duidelijk kracht om enig echt gevaar te kunnen opleveren.
Een schot voorlangs van Koen Carlier en Tom Mewis die net een voetje tekort kwam vielen nog te noteren.  Net voor het rustsignaal volgende dan een bijzonder pijnlijk moment: een voorzet van de bezoekende promovendus werd bijzonder ongelukkig door Kenny Laevaert in eigen doel verwerkt.  Van een koude douche gesproken!

Gelet op de 0-2 achterstand kon trainer Peeters niet anders dan een derde aanvaller in te brengen.  Jurgen Meeusen mocht de plaats innemen van Gert Michiels.  Ondanks dit op papier aanvallend ingesteld elftal diende het dan al ontgoochelde thuisplubliek te wachten tot rond de zeventigste minuut eer een na de rust bedrijvige Carlier een schot voorlangs realiseerde.  Zoals reeds eerder aangegeven is het bijzonder triest vast te stellen dat het huidige Rupel Boom zelfs niet bij machte is een vuist te maken wanneer het nodig is.  Integendeel kan rustig worden gesteld dat de huidige wedstrijd er een was van een dergelijk laag niveau zoals we zelden in de voorbije seizoenen hebben meegemaakt!  Totaal geen samenhang en zelfs niet de indruk wekkend op één moment écht als ploeg te willen samenspelen.  Integendeel kon het publiek regelmatig elkaar uitscheldende "ploegmakkers" observeren.  Het is duidelijk dat het op deze manier écht niet verder kan.  De kelk diende verder tot op de bodem worden geledigd want rond de 83ste minuut kon Jeroen Vanderputte voor Woluwe- Zaventem de 0-3 eindscore vastleggen.  Het zou ons niet verwonderen indien dit voor Raoul Peeters  zijn laatste wedstrijd zou betekenen als coach.  Het is echter duidelijk dat verschillende spelers dringend zelf eens voor de spiegel dienen te gaan staan willen ze verder waarmaken wat iedereen voor het seizoen aannam: Rupel Boom dat een serieuze rol van betekenis zou gaan spelen in vierde B. [KVB]