Meldert
Lebeke-Aalst
Datum: 08/10/2006 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Lebeke-Aalst haalt gelijkspel bij VB Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebeke-Aalst haalt gelijkspel bij VB Meldert
Foto: © SC

Twee fel gehavende teams hebben na een gelijkopgaande wedstrijd de punten verdeeld. Hoewel het resultaat billijk is, kan Verbroedering Meldert hiermee niet tevreden zijn. De ploeg telt na 6 wedstrijden 4 punten en raakt alsmaar meer geïsoleerd in de kelder van het klassement.
 
Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan hun opdracht. Meldert kreeg na 20 minuten spelen de eerste kans. Arijs mikte een knappe combinatie Van Den Bossche - De Kock van kortbij onbegrijpelijk hoog over. Aan de overkant kon Van De Voorde net niet profiteren van een blunder in de plaatselijke defensie. Cobbaert kopte over en een schot van Haezebroeck miste de goede richting. Na een door hem zelf opgezette aanval, waarbij hij Itunime als aflossingspunt gebruikte, opende Schiettecatte de score.
Direct daarop werd Van Den Bossche knap vrijgespeeld door De Kock. Sammy kwam oog in oog met doelman Vandenabeele maar werd door de bezoekende goalie afgestopt. Lebeke Aalst stak met de rust in zicht de neus aan het venster langs De Saedeleer. De Valck weerde zijn pegel af.
 
De gasten begonnen furieus aan de tweede helft en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Toch kreeg Meldert meteen na de kampwisseling een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na inzenden van Baeten hield Vandenabeele Itunime van een zeker doelpunt. Aan de overkant lukten de bezoekers dan toch de verdiende gelijkmaker. Van Der Stuyft verlengde een hoekschop van De Durpel tegen de netten. Gheeraert liet een unieke kans op een bezoekende voorsprong liggen en Schiettecatte miste aan de overzijde compleet zijn schot. Een afstandsschot van De Kock werd probleemloos geklemd door Vandenabeele en Gheeraert schoot over. Doelman De Valck had een prima reactie in huis bij een kopbal van Gheeraert. Na een door Van Den Bossche getrapte corner kreeg Hellemans het leder slecht op het hoofd. In de slotfase maakte De Valck een afstandsschot van Van Der Stuyft onschadelijk en kopte Schiettecatte naast.
 
VB Meldert: De Valck, Hellemans, Van Nyvel, Baeten, Van Den Bossche, Itunime, De Greve, Leyman, De Kock, Schiettecatte en Arijs (63’ De Gieter).
 
SK Lebeke Aalst: Vandenabeele, Coenen, Van Der Stuyft, De Meyst, Vermeersch, Van De Voorde (72’ Kiwabonga), Haezebroeck (80’ Geldhof), De Durpel, De Saedeleer (46’ Gheeraert), Cobbaert en Praet.
 
Doelpunten: 34’ Schiettecatte 1-0 en 53’ Van Der Stuyft 1-1.
 
Gele kaarten: Van Nyvel, Baeten, De Durpel, De Saedeleer en Praet.