Berchem Sport
Racing Club Gent
Datum: 02/09/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ludo Coeckstadion
Supporters grote winnaar van topper
Steven Bologne
| 0 reacties
Supporters grote winnaar van topper
Foto: © SC

In het Ludo Coeckstadion stonden met Berchem Sport en Gent-Zeehaven twee clubs tegenover elkaar die dit seizoen willen meedingen om de prijzen. Om kwart voor vijf waren vooral de supporters de grote winnaar, want op de grasmat viel een staaltje hoogstaand voetbal waar te nemen.
 
Na een foutje achterin kreeg Jürgen Simeons een vrijgeleide naar doel, hij besloot echter onbegrijpelijk naast doel. Een afvallende voorzet belande voor de voeten van een erg bedrijvige Imad Amazou, het schot mistte richting. Tommy Meire bereikte Simeons in de kleine baklijn, de aanvaller van Berchem legde het leer deze keer wel in het net; 1-0. De vreugde van Berchem was van korte duur. Aan de overzijde moest Amazou redding brengen op de lijn, Stijn De Keukeleire werkte de bal in de rebound hoog in doel; 1-1. De partij ging goed over en weer en beide ploegen brachten fris en mooi combinatievoetbal. Het waren de bezoekers die voor de pauze nog voor de meeste dreiging zorgden via Tommy Jacobs en De Keukeleire, Berchemdoelman Steven Van Den Bossche onderscheidde zich telkenmale.
 
Na de pauze greep Berchem zijn tegenstrever bij de keel. Stefan Delalieux kopte naast, Frederik Janssens trapte over, Amazou zag zijn schot afgeblokt en Michel Verfaillie knalde van dichtbij op doelman Davy Braekman. Een doelpunt hing in de lucht maar ze bleef daar ook hangen want ook een gekraakt schot van Delalieux en een schot van Simeons waren niet succesvol. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en zowel Jacobs als Filip Demeyer stelden een erg goed keepende Van Den Bossche op de proef. In het slot van de partij ging de wedstrijd stevig over en weer en steeg de spanning ten top, beide ploegen kregen elk nog twee kansen. Meire zag zijn schot van de doellijn gekeerd en even later belande zijn hakje naast doel, Dekeukeleire probeerde het tot twee keer toe voor Gent-Zeehaven maar Van Den Bossche gaf geen krimp.
 
Scheidsrechter: Roen Bensch
Geel: Yzewijn, Janssens (Berchem) – Geeraerts, Jacobs (Gent-Zeehaven)
Doelpunten: ’10 Jurgen Simeons 1-0, ’15 Dekeukeleire 1-1
 
BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Meire, Yzewijn, Amazou (’89 Bras), Embrechts, Simeons, Van Der Heyden, Delalieux, Verfaillie (’63 Geuens) en Janssens

GENT-ZEEHAVEN: Braekman, Criel, Geeraerts, Jacobs, Maes, Rombaut, De Meyer, Verschraegen, Dekeukeleire, Van Waes en Benoot (’72 Van Der Cruyssen)