Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Temse sleept gelijkspel uit de brand
Geert ROUSSEAU

Voor een opnieuw vrij talrijk opgekomen publiek kon Rupel Boom proberen hun voorsprong op rechtstreekse tegenstrevers in het klassement nog wat uit te bouwen.  De wedstrijd kwam vrij moeizaam op gang.  Toch kon de thuisploeg een eerste keer ernstig dreigen na een zevental minuten.  Na een hoekschop zag Gert Michiels zijn prachtig schot jammer genoeg op de dwarslat uiteen spatten.  Dan was het voetbal dat we te zien kregen van beide ploegen niet onmiddellijk om over naar huis te schrijven.  Temse kreeg haar eerste kans van de wedstrijd in cadeauverpakking aangeboden.  Een uitzonderlijke misser van Jerry Poorters die een te korte terugspeelbal op de keeper trapte liet bezoeker Batoum toe alleen op doel af te gaan.  Onbegrijpelijk maar gelukkig voor Rupel Boom plaatste hij de bal naast doel.  Inmiddels moest de thuisploeg verder zonder haar sterkhouder Frank Magerman.  Hij diende gekwetst rond een tiental minuten het veld te verlaten en trainer Spaenhoven gooide dan maar Jerry Aters voor de leeuwen.  Het was dan wachten op verder doelgevaar tot minuut 26.  Nu lag een defensieve fout van Temse aan de basis maar de kans die hieruit volgde ging voorlangs.  Enkele minuten later werd plotseling Nick Van Der Westerlaeken afgezonderd in de grote rechthoek; hij ging vrij zijn kans maar zag zijn goed schot tegen de paal verdwijnen.  De steenbakkers verdienden een voorsprong, maar de bal wou er maar niet in gaan.  Vooral een bijzonder sterk acterende Kenny Laevaert liet zijn opponent langs de flank alle kleuren van de regenboog zien en lanceerde verschillende goede voorzetten.  Een doelpunt leverde dit nog niet op.  Temse moest ondertussen met z'n tienen verder na uitsluiting van een al te onstuimige Batoum.  Net voor het rustsignaal werd dan via een goede combinatie met telkens een pass in 1 tijd nog een grote kans gecreeërd.  Jens Verroken ging voluit zijn kans maar zijn volley verdween over doel.  Rusten met brilscore dus.
Wie niet tijdig zijn glas had leeg gedronken had alvast een doelpunt gemist.  Amper twee minuten was er gespeeld toen de meer dan verdiende voorsprong wel op het scorebord prijkte.  Opnieuw sterke actie van Kenny Laevaert die een totaal vrijstaande Jens Verroken vond.  Een dergelijk geschenk laat deze niet liggen en tegen zijn kopbal had de doelman ditmaal geen verhaal.   In de tweede helft had scheidsrechter Robeyn de wedstrijd niet meer in handen.  Er werd te pas en te onpas met gele kaarten gezwaaid en niet steeds consequent gefloten.  Een dubieus toegekende vrijschop werd door Temse niet benut.  Bruno Maes knalde de bal hoog over.  Onmiddellijk daarna gevaar aan de overkant maar de voorzet van Jens Verroken was te hard om Koen Carlier toe te laten met deze bal iets nuttigs te doen.  Een tiental minuten later leek het of de bezoekers definitief uitgeteld waren.  Jens Verroken liet een bal slim gaan en Koen Carlier kon de 2-0 op het bord plaatsen.  De meeste aanwezigen gingen er toen wellicht van uit dat Temse zo goed als kansloos was.  Toch lieten de bezoekers in tegenstelling tot wat in de eerste helft op de grasmat door hen werd gelegd vrij snel zien dat ze over heel wat voetballend vermogen beschikken.  Vrij snel na de 2-0  diende Kenny Laevaert redding op de lijn te brengen met een ultieme inspanning.  Rupel Boom probeerde de genadestoot uit te delen maar het schot van Joris Van Cleemput werd nog ultiem door doelman De Brouwer onschadelijk gemaakt.  Even later diende de doelman een schot van Carlier te lossen maar jammer genoeg was Nick Van Der Westerlaeken ditmaal niet attent gevolgd.  Aan de overzijde was het even later wél prijs.  De Boomse defensie leek plotseling te slapen en hun te vaak gehanteerde buitenspeltaktiek faalde voor 1 keer.  Christof Maes maakte hier dankbaar gebruik van om de aansluitingstreffer te maken.  Temse rook nu zijn kans en bij een licht toegekende vrijschop plaatste de ingevallen Jonathan Tardioli zich achter de bal.  Deze bal verdween tot ieders verbazing rechtstreeks in doel en meteen was het 2-2.  Het moet gezegd dat de betoonde karaktersterkte van Temse met tien spelers respect afdwingt.  Daartegenover staat dat de steenbakkers eigenlijk met numeriek overwicht en een 2-0 voorsprong niet hadden mogen toelaten de bezoekers opnieuw zo in hun spel te laten komen.  En ei zo na lukte Temse er in de thuisploeg puntenloos achter te laten: op een counter kon een speler drie man in de wind zetten maar vond hij het dan nodig nog een vrijstaande maat aan te spelen.  Deze verkwanselde deze kans.  Misschien had hij beter zelf zijn kans gegaan.  Al met al een billijke puntendeling en vooral een tweede helft met heel wat spankracht.  Vooral Temse toonde zich begrijpelijk uitermate blij met het behaalde gelijkspel.  Dankzij de andere resultaten behoudt Rupel Boom nog steeds een mooie voorsprong van 5 punten op eerste achtervolger Schoten.