Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem weet weer wat winnen is
Steven Bologne

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen de laatste wedstrijd van de heenronde in vierde klasse B. Grimbergen stond voor de lastige verplaatsing naar Berchem, hoewel lastig, de Antwerpenaars kenden een ongelukkig seizoen tot nu toe.

Het jaar goed inzetten mocht dan wel een goed voornemen zijn van beide ploegen, de eerste helft was van een erbarmelijk niveau. Geen van beide ploegen konden de opgekomen toeschouwers, waaronder Michel Verschueren, beroeren. Bij Grimbergen maakte Javier Requejo zijn debuut, bij Berchem verschenen de jonkies Kristof Van Damme en Robin Jacobs in de basis. Jeroen Peeters kreeg op het kwartier een uitstekende kopkans toen hij vrijstaand voor het Berchemdoel opdook, zijn kopbal ging meters over. Imad Amazou en Matthieu Vandenbussche konden voor Berchemgevaar zorgen, doelman Geert Lievens lag evenveel keer in de weg.

Na de pauze gelukkig iets meer animo in deze wedstrijd. Kevin Pinson verscheen plots in de zestien, hij kreeg echter teveel tijd om na te denken waardoor doelman Lievens nog kon ontzetten in hoekschop. Het was al Berchem wat de klok sloeg in de tweede helft en de verdiende openingstreffer viel er rond het uur. Pinson bracht het leer voor doel, Quentin Decoster verschalkte ei zo na zijn eigen doelman die hierdoor in botsing kwam met de paal, Tommy Meire knalde zo van dichtbij binnen; 1-0. Berchem geloofde erin en Cristobal Embrechts kreeg al vrij snel de kans om te verdubbelen, hij besloot in de handen van Lievens. Aan de overzijde stak Grimbergen voor het eerst zijn neus aan het venster. Maurice Weynants brak door de verdediging en werd op weg naar doel gevloerd door doelman Steven Van Den Bossche, de bal mocht dus logischerwijs op de stip. Scheidsrechter Denis Becelaere hield het bij een geel karton al had rood niet overdreven geweest. Koen Baudet nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste het leer keurig in het hoekje; 1-1. Berchem zette al snel orde op zaken. Een dikke minuut later ging Vandenbussche - na knap stoorwerk- met de bal lopen, de Brusselaar trapte in het lege doel binnen; 2-1. Berchem ging opzoek naar een derde treffer en kreeg daartoe verscheidene mogelijkheden. Meire knalde van op afstand nipt naast terwijl de ingevallen Ousmane Sanou eerst op Lievens besloot en even later voor eigen succes koos terwijl Arnaud Bras veel beter geplaatst stond om zijn ex-club helemaal uit te tellen. Grimbergen kreeg nog enkele corners en vrije trappen, gevaar vloeide er echter niet meer uit voort.

Scheidsrechter: Denis Becelaere
Geel: Van Den Bossche, Meire (Berchem) – Decoster (Grimbergen)
Doelpunten: ’57 Tommy Meire 1-0, ’64 Koen Baudet 1-1 (penalty) en ’65 Vandenbussche 2-1

BERCHEM: Van Den Bussche, Pinson, Van Damme, Meire, Jacobs (’45 Embrechts), Vandenbussche (’68 Bras), Walschaerts, Amazou (’78 Sanou), Van Der Heyden, Delalieux en Janssens

GRIMBERGEN: Lievens, Requeyo (’85 Van Onckelen), Claes, Peeters, Baudet, Roelandts (’89 Diomi), Weynants, Pollefoort, Decoster (’85 Gaudaen), De Meu en Fuso