Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadion Schoten SK
Evergem verliest met te zware cijfers bij Schoten
Danny Van Droogenbroeck

Evergem werd na 7' herleid tot 10 man na een lichte trekfout van Kenny Van Veirdeghem. De strafschop werd omgezet door El Addouly.

De match begon opnieuw dramatisch voor Evergem. Na 4' claimde de thuisploeg een strafschop na een correcte tackel op de bal van Wouter Pieters, waarbij de spits van Schoten gewillig neerging. De ref liet terecht doorspelen.Drie minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap en met  heel wat  spelers voor het doel van Evergem, dook achter de rug van Kenny van Veirdeghem de ingelopen Beyens op. Van Veirdeghem trok de spits even aan de mouw en de ref kende de thuisploeg een correcte strafschop toe. Een gele kaart zou gerechtvaardigd geweest zijn maar de ref , die zich liet meeslepen door  de thuisploeg, trok onmiddellijk rood en Evergem stond na 9 ' op achterstand en herleid tot 10 spelers . Strafschop omgezet door El Addouly.
Evergem kwam goed in de wedstrijd en dat resulteerde in de 24' tot de verdiende gelijkmaker . Een voorzet van op links werd voor de doelman binnengekopt door Wouter Pieters. Evergem kwam net voor rust nog goed weg toen een hoekschop voor Schoten net op de doellijn werd weggekopt door Bart Van Droogenbroeck. Na 9' in de tweede helft werd een bal vanop het middenveld een zoveelste maal achteruit gespeeld door de middenvelders van Evergem en dat resulteerde met balverlies van de rechtsback van Evergem die zo een hoekschop moest toestaan. Uit de hoekschop die volgde werd de 2- 1 binnengetrapt door De Pooter.
Evergem probeerde met volle overgave om een gelijkspel uit de brand te slepen, maar was vooraan onmondig om nog een doelpunt te maken. Bjorn de Coninck probeerde met 2 afstandsschoten maar beiden gingen juist over doel. Schoten kon counteren en dat leverde hen het 3 de en 4 de doelpunt op ,  waarbij de rechtsback van Evergem zich te gemakkellijk liet in de wind zetten. In het slotkwartier haalde trainer Geert Standaert van Evergem, Mikolajcak van het veld en bracht met de jonge Lode de Puydt een gedreven spits in de ploeg die, wat voorheen niet gebeurde, de verdedigers van Schoten onder druk zette wat resulteerde dat Schoten er niet meer uitkwam maar Evergem kon ook geen gebruik maken van de kansen die ze nog afdwongen. Te zware cijfers voor een moedig Evergem, dat moest 3 geschorste spelers missen, kapitein David Moreels, Christophe de Wispelaere en Bram van de Walle. Na 2 maanden afwezigheid door blessure was het een sterke eerste wedstrijd van Sander Renson.

Opstellingen:

Schoten: Lauwrijs, Dierckx,Beyens (70' Ocak), Kocak, Mucher, Van Hoeylandt (78' Kanu), Darcon, Verbeke, El Addouly, Traizi, Pittoors (34' De Pooter).

Evergem: Van De Moortele, Van Veirdeghem, Pieters, Van Droogenbroeck, Mikolajcak ( 76' De Puydt) , Renson, Roels, Charifi, Van Moorhem, Verdegem, De Coninck.