Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Thuiswinst voor Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

Na de toch wel betere wedstrijd van vorige week was het de vraag op de Steenbakkers er in zouden lukken opnieuw met een overwinning aan te knopen.

Trainer Spaenhoven sleutelde aardig wat aan zijn ploeg.  Men hoefde daarvoor maar naar de reservespelers te kijken: Mewis,Carlier,Geldof en Engelborghs.  Thuisploeg Rupel Boom startte furieus aan de wedstrijd.  Er waren amper 50 seconden weggetikt toen Jens Verroken een schot kon afvuren; goalie Lievens kon echter met de vuist redding brengen.  Er werd niet onaardig gecombineerd en Rupel Boom dwong de bezoekers uit Grimbergen in een defensieve stelling.  Er vielen nog kansen te noteren voor Nick Van Der Westerlaeken (schot nipt naast) en Joris Van Cleemput die eveneens zijn schot naast doel zag verdwijnen.  De verdiende voorsprong kwam er dan toch rond de 23ste minuut.  Met een gelukje kon Saïd El Harchi zich doorzetten langs de flank, er volgde een mooie voorzet die in een tijd knap werd binnengetrapt door Jens Verroken.  Deze laatste zou een prima prestatie afleveren vandaag.  De bezoekers uit Grimbergen kwamen in het stuk niet voor.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij hulp nodig hadden van de Boomse defensie om tot een doelpunt te komen.  Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door Geoffrey Peytier in eigen doel verwerkt.  Niet onmiddellijk verdiend te noemen,maar de 1-1 stand was een feit.  Toch liet de thuisploeg de moed niet zakken en nog voor de rust werd getracht de voorsprong opnieuw te realiseren.  Na een verre inworp van Peytier bleef de bal in het pak hangen en dit liet uiteindelijk Nick Van Der Westerlaeken toe de 2-1 binnen te trappen.  Enkele minuten later moest een verdediger van Grimbergen een fout maken op Nick en een logische strafschop was het gevolg.  Een overigens bleek spelende Saïd El Harchi plaatste zich achter de bal; zijn trap was tamelijk zwak.  Doelman Lievens kon de bal uit doel ranselen maar Saïd had de bal goed opgevolgd en kon er toch 3-1 van maken.  Ondertussen was het opvallend dat scheidsrechter Van Pulver een drietal gemaakte hands van Grimbergen als enige niet had opgemerkt.
Na de rust bleef Rupel Boom de wedstrijd domineren.  Een kopkans voor Nick Van Der Westerlaeken, een schotje van El Harchi; de bal ging er niet meer in.  Rond de 65ste minuut lag een fout van bezoekersgoalie Lievens aan de basis van het vierde doelpunt; het geschenk werd dankbaar door Nick Van Der Westerlaeken benut om zijn tweede doelpunt van de namiddag te maken.  Grimbergen leek toen al wel volledig uitgeteld.  Het voerde een dubbele wissel door maar dit deed het wedstrijdbeeld niet wijzigen.  Ook Rupel Boom bracht enkele nieuwe spelers in.  Carlier kon een wenkende kans niet benutten en ook de ingevallen Mewis slaagde er niet in een grote kans te benutten; zijn bal ging hoog naast doel.  Als men dergelijke kansen niet benut, is het vaak zo dat de tegenstrever er wel in slaagt om een doelpunt te maken.  Ook Grimbergen bevestigde deze stelling.  Maurice Weynants kon op een uitzonderlijke uitbraak de bal netjes in doel deponeren en er 4-2 van maken.  De eindstand lag meteen vast.  Globaal gezien wel wat beterschap te merken bij Rupel Boom.  Toch blijft het de vraag of voldoende vertrouwen uit deze wedstrijd kan worden geput om Gent-Zeehaven verder het vuur aan de schenen te blijven leggen voor de titelstrijd.