Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Breeven
Grimbergen smeert Bornem forfaitcijfers aan
Kevin Vanbuggenhout

SV Bornem wou zijn laatste thuismatch van het seizoen in schoonheid afsluiten door nog eens de drie punten te pakken. Voor de bezoekers uit Grimbergen stond er heel wat op het spel. Grimbergen moest winnen om op een veilige plaats te blijven in de stand.

Grimbergen was van bij aanvang de gretigste ploeg en ging al snel kamperen op de helft van Bornem. Het was wel tien minuten wachten op het eerste gevaar. Een Grimbergs schot werd niet gekadreerd. Kort nadien ging een vrije trap van Diomi dreigen. Langs beide zijden kwamen er stilaan wat meer kansjes. De eerste dreiging van Bornem kwam er op een stilstaande fase. Een vrije trap week af en Spreutels kon als eerste bij de bal. De aanvaller van Bornem kon de bal enkel over de doellijn dragen. Op het kwartier was Grimbergen heel dicht bij een voorsprong. Diomi demonstreerde een knappe balbehandeling en trapte tegen de paal. SV Bornem, dat de laatste wedstrijden door omstandigheden met enkele jongeren speelt, kwam na het openingskwartier beter in de wedstrijd. Ondanks balbezit voor Grimbergen kon Bornem toch enkele keren gevat tegenprikken. Het schot van Weytens werd gepakt door Lievens. De slotfase van de eerste helft was volledig voor Grimbergen. De bezoekers verhoogden de druk op het Bornemse doel en gingen nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Op zuivere kansen was het lange tijd wachten, maar toen die er kwamen werden ze wel omgezet in doelpunten. Na een pass van Roelands ging Diomi alleen op doel af. Hij omspeelde Servaes en legde de 0-1 binnen. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Grimbergen nog een keer. Weynants legde de bal op rechts bij Gaudaen. Diens lage voorzet werd van dichtbij door Puttemans in doel gewerkt: 0-2.

Bornem kwam met goede moed in de kleedkamers en zette Grimbergen even vast. Spreutels tikte de aansluitingstreffer tegen de netten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na vijf minuten herpakte Grimbergen zich. De Grimbergenaars namen het initiatief weer helemaal over, Bornem moest het spel terug ondergaan. Diomi geraakte bijna bij een pass van Gaudaen. Servaes was net ietsje sneller en knalde tegen Diomi aan. Bornem smoorde verder gevaar in de kiem. Voor heel even dan toch. Francken haalde de doorgebroken Diomi neer in het strafschopgebied en de ref wees naar de stip. De spelleider hield evenwel de rode kaart op zak, Francken kwam er vanaf met geel. Koen Baudet schoot de strafschop tegen de paal. Even later werd het toch 0-3. Decoster kopte een hoekschop tegen de lat en dan botste de bal achter de doellijn. Op aangeven van zijn assistent keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Bij Bornem bleven ze ondertussen uit positie lopen. Puttemans stuurde Baudet weg, hij besloot voorlangs. Bornem kreeg kort daarop toch een mooie kans om de spanning weer een beetje terugbrengen. Stabel kon vrij intrappen van binnen het strafschopgebied. Lievens redde schitterend met de voet. Aan de overzijde redde Servaes een schot van Puttemans eveneens met de voet. Dan was Grimbergen terug aan zet. Gaudaen speelde goed binnendoor naar de bedrijvige Diomi, die ditmaal de kans verprutste. Grimbergen zag zijn dominantie beloond met een vierde doelpunt. Na hardnekking aandringen van Pollefoort kon Puttemans met de bal aan de haal. Na een knappe dribbel zorgde Puttemans met een lage schuiver voor de 0-4. Bornem geraakte nadien nog aan een laatste kans via invaller Colliers. Hij schoot vanuit een scherpe hoek over. Aan de overkant liet Puttemans een hattrick liggen, zijn lob ging over. Een knal van Pollefoort werd met de voet gered door Servaes. Drie minuten voor het einde nog een keer Grimbergen. Baudet verstuurde een uitstekende lange bal naar Roelands. De voorzet van Roelands werd door de vrijstaande Diomi binnengekopt. Diomi stond echter buitenspel. De 0-5 zou er toch nog komen. De ingevallen Jo Claes kwam moederziel alleen voor doel en plaatste de bal knap in de rechterhoek binnen. Grimbergen won met ruime 0-5 cijfers en had drie belangrijke punten beet.

Grimbergen overheerste in alle linies en smeerde Bornem forfaitcijfers aan. In de eerste periode deed Bornem al bij al nog redelijk mee, maar na het eerste Grimbergse doelpunt was er geen houden meer aan. Grimbergen liet eigenlijk een monsterscore liggen. Bornem staat nog steeds achtste in het algemeen klassement. Grimbergen blijft door deze zege op de twaalfde plek staan. Volgende week wacht Grimbergen dè clash van het jaar thuis tegen Berchem. Mits winst tegen Berchem blijft Grimbergen in vierde klasse.

SV Bornem: Servaes; Francken, Van Gorp, Stabel, Landuyt; Tuteleers, Van Praet(62' Colliers), Weytens; Spreutels, Piedfort, Van Gool

Grimbergen: Lievens; Pollefoort, Baudet, Decoster, Requejo; Peeters(77' Van Winckel), Roelands, Gaudaen(86' Vanden Bogaert), Weynants(73' Claes), Puttemans; Diomi

Doelpunten: 41' Diomi 0-1, 45'+1' Puttemans 0-2, 61' Decoster 0-3, 75' Puttemans 0-4, 90' Claes 0-5

Geel: 27' Landuyt, 51' Tuteleers, 57' Francken