Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen verwijst Berchem naar barrages
Kevin Vanbuggenhout

Met Grimbergen-Berchem stond er op de slotspeeldag in vierde B een echte kraker op het programma in het teken van de degradatiestrijd. De winnaar van dit duel zou reeds zeker zijn van het behoud in vierde klasse.

Berchem moest sowieso winnen om Grimbergen voorbij te steken in de stand, Grimbergen had immers één match meer gewonnen. Berchem ging ook voortvarend van start en nam het eerste kwartier volledig voor zijn rekening. Grimbergen geraakte amper over de eigen helft, Berchem blonk uit door zijn duelkracht. Een vrije trap van Kevin Pinson ging naast. Vier minuten later was daar al de voorsprong voor Berchem Sport. Simeons werd goed aangespeeld en schoot de 0-1 op het bord. Na dit doelpunt zakte Berchem terug. Grimbergen kwam sterker opzetten en nam na twintig minuten de match resoluut in handen. Weynants bleef doorjagen en was net sneller op de bal dan Wolfaert. Weynants kon de bal met het hoofd niet goed meenemen en dus was het gevaar al snel geweken. Berchem begon wat meer foutjes te maken en Grimbergen kon verschillende keren dreigen binnen de paar minuten. Een vrije trap van Roelands werd door Peeters ingekopt. Wolfaert werkte in hoekschop. Die hoekschop bleef hangen voor het doel van Berchem, Koen Baudet knalde naast. Een unieke kans was dit voor Grimbergen om de verdiende gelijkmaker te netten. Ook in het slot van de eerste helft bleef Grimbergen domineren. Berchem leunde naar achteren en kwam er nauwelijks uit. Een vluchtschot van Diomi ging voorlangs. Weynants werd aangelopen in de zestien, ref Cooleman wou echter van geen strafschop weten. Berchem-coach Van Den Bempt moest Sanou al vroeg naar de kant halen. In zijn plaats kwam Delalieux. Grimbergen kwam nog aan een aantal kansen. Een lage knal van Pollefoort ging naast. Drie minuten voor het einde van de eerste helft kwam Grimbergen nog een laatste keer aanzetten. Diomi ontfutselde Janssens de bal. Het schot van Diomi werd in twee keer gepakt door Wolfaert. Berchem haalde op karakter de rust met een 0-1 voorsprong.

De eerste doelpoging uit de tweede helft kwam ook van Grimbergen. Een schot van Weynants ging hoog over. Toen één speler van Berchem tegen een andere aanknalde kon Tom Gaudaen bijna profiteren. Wolfaert was er als de kippen bij om de bal weg te boksen. Berchem liet zich niet onbetuigd en dreigde kort daarop tweemaal binnen de minuut. Eerst besloot Simeons zwak op Lievens. Kort nadien begon Delalieux aan een knappe loopactie. Zijn schot werd gepakt door Lievens. Grimbergen bleef wel de ploeg met het meeste initiatief. Wolfaert zweefde een vrijschop van Pollefoort knap uit doel. Even na het uur hingen de bordjes dan toch weer in evenwicht. Diomi kopte een goede voorzet van Requejo knap via de paal binnen: 1-1. Na de Grimbergse gelijkmaker nam Berchem weer voluit het initatief over. Simeons dook alleen voor doel op. De vingertoppen van Geert Lievens voorkwamen de 1-2. Een poging van Embrechts viel over. Berchem voerde nu het commando, al ging dat niet altijd gepaard met evenveel overleg. Grimbergen bleef standhouden en kreeg nog een mooie kans om de 2-1 te maken. De ingevallen Fuso kon na een mooie sleepbeweging op doel af gaan. Hij verloor echter de controle en een teruggekomen Berchem-verdediger kon nog in hoekschop ontzetten. Berchem dreigde nog met een botsend schot en een vrije trap die net naast viel. Grimbergen zag Tom Gaudaen nog uitvallen waardoor speler-hulptrainer Bart Van Winckel nog moest opdraven. De score bleef ongewijzigd en dus deelden Grimbergen en Berchem de punten. Voor Grimbergen zou dit het behoud betekenen, voor Berchem voorlopig niet.

Na een boeiende partij speelden Grimbergen en Berchem 1-1 gelijk. Een wedstrijd met goede periodes voor beide ploegen draaide uit op een billijk gelijkspel. Door de nederlaag van Ukkel bij kampioen Gent-Zeehaven is Grimbergen zeker van een verlengd verblijf in vierde klasse. Ukkel zakt naar Provinciale en Berchem is de barragist uit vierde klasse B. Dinsdag wordt er geloot en kent Berchem zijn tegenstander in de eerste barragematch.

Grimbergen: Lievens; Pollefoort, Baudet, Decoster, Requejo; Peeters, Roelands(52' Fuso), Gaudaen(85' B. Van Winckel), Weynants, Puttemans; Diomi(80' Claes)

Berchem Sport: Wolfaert; Embrechts, Van Der Heyden, Pinson, Janssens; Walschaerts(69' Geuens), Van Oppens, Bras(68' Amazou), Vandenbussche; Simeons, Sanou(38' Delalieux)

Doelpunten: 8' Simeons 0-1, 63' Diomi 1-1

Geel: 22' Roelands, 78' Weynants, 79' Janssens

Scheidsrechter: Cooleman