Berchem Sport
Opwijk
Datum: 30/11/2008 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Ludo Coeckstadion
Teleurstellend Berchem - Opwijk eindigt gelijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Teleurstellend Berchem - Opwijk eindigt gelijk
Foto: © SC

Wat moeten we van deze wedstrijd onthouden? Niet zo veel eigenlijk. Opwijk speelde ondermaats en Berchem was te zwak om er van te kunnen profiteren. De enige constante was het frequente balverlies aan beide kanten.

Het dient gezegd dat Berchem in het begin aardige pogingen deed. Gunter Magits moest een ultieme reflex uit de mouw schudden om een kopbal van Fabio Da Silva in hoekschop te verwerken. Nadien was het ruim twintig minuten wachten op iets dat op doelgevaar geleek. Melvin Bouwmeester legde terug op Dimitri De Buyser, die een mooie beweging in de uitkoop had. Zijn schot werd met de nodige moeite door Alan Wolfaert in hoekschop verwerkt. Op het halfuur bediende Da Silva de vrijstaande Kevin Pinson en die had niet de minste moeite om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Opwijk leek wakker geschud door deze achterstand en dreigde twee maal via Peter Vanden Bossche.
 
Er was nauwelijks afgetrapt na de koffie of de thuisploeg had zijn voorsprong kunnen vergroten. De bal ging evenwel nipt langs de verkeerde kant van de paal. Het peil bleef bedroevend en opwinding was ver te zoeken. De thuisploeg slaagde er zelfs niet in om een doelpunt te maken zonder dat er een doelman in het bezoekende doel stond. Koen Tackaert ontzette op de lijn. Ook de bezoekers bakten er weinig van. Iedereen schrok dan ook danig op toen De Buyser een hoekschop van Sven Gheeraert via de armen van de grabbelende Wolfaert in doel kopte. Berchem leek aangeslagen, maar net voor tijd kwam het ei zo na toch aan de overwinning. Alweer kon Tackaert op de lijn ontzetten.
 
Berchem Sport: Wolfaert, Dierickx, Pinson, Van Oppens (84’ Verschueren), Embrechts, Van Hoogten (78’ Jacobs), Janssens, Van Der Heyden, Delalieux, Da Silva (68’ Vervecken) en Flies.

KSK Opwijk: Magits, Tackaert (87’ De Greve), De Boeck, Stanus, Vanden Bossche (46’ De Coninck), Laseure, Bouwmeester, Camara (46’ Ben R’Haiem), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.
 
Doelpunten: 31’ Pinson (0-1); 70’ De Buyser (1-1).
 
Gele kaarten: Gheeraert (88’) en Janssens (89’)