Opwijk
Eendracht Opstal
Datum: 15/02/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk en Opstal delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk en Opstal delen de punten
Foto: © SC

Voor de tweede week op rij eindigde de wedstrijd voor Opwijk op een scoreloos gelijkspel. Al bij al mocht de thuisploeg daar best tevreden mee zijn, want het waren de bezoekers die veruit de beste kansen kregen.

De wedstrijd was nog niet lang op gang gefloten of de thuisploeg had al tegen een achterstand kunnen aankijken. Koen Tackaert kreeg een bal compleet verkeerd op de slof en tot zijn grote opluchting verdween deze net over de deklat. In de tiende minuut zag Dimitri De Buyser dat Joeri Heymans net iets te ver uit zijn doel stond. Hij probeerde het van schuin rechts met een lob/schot dat net voorbij de tweede paal belandde. Aan de overkant richtte Redouan Chaaban zijn schot een ietsje beter. Toch ook niet goed genoeg, want de bal stuitte via de paal weer het veld in. In de tegenaanval probeerde Peter Vanden Bossche het met een schot dat voorlangs ging. Bij een vrije trap van Sven Gheeraert was Heymans bij de pinken. Even voorbij het halfuur liep Tim Vandriessche sneller dan Wim De Boeck. Hij legde opzij naar de totaal vrijstaande Jan Straetman, die niet de goede opening vond om de bal voorbij een secuur keepende Gunter Magits te krijgen. De laatste kans voor de rust was voor de thuisploeg. Anthony Cabeke kreeg een vrije schietkans, maar trapte veel te zwak zodat Heymans de bal gemakkelijk kon klemmen.
 
Opstal kreeg nog één grote kans na de rust. Bij een hoekschop kopte Vandriessche de bal op de paal. Slechts tweemaal kon Heymans nog enigszins bedreigd worden. Een kwartier voor tijd ging Melvin Bouwmeester goed door op links, legde de bal terug op David Laseure, die zijn schot in extremis nog afgeblokt zag. Stanus probeerde het even voor tijd met een afstandsschot, waarbij Heymans nog eens de handen uit de mouwen moest steken.
Uiteindelijk kan niemand tevreden zijn met de uitslag. Opwijk omdat het tot op een punt had kunnen naderen van de leiders en Opstal omdat het weinig vooruit gaat in zijn strijd tegen de degradatie.
 
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, De Greve, Pannecoucke, Gheeraert, Cabeke (73’ Bouwmeester), De Buyser en Goumotsios (59’ Laseure).

Eendracht Opstal: Heymans, Smet, Van Wemmel (46’ Van Der Cruyssen), Decuypere (15’ Ben Kouidar), Atilio, Chaaban, Schollaert, Straetman (82’ Meert), Solis Sanchez, Van Der Elst en Vandriessche.
 
Doelpunten: geen.
 
Gele kaarten:  Van Der Elst (52’), Van Der Cruyssen (80’) en Stanus (80’)