Berlare
Opwijk
Datum: 14/03/2009 20:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadion SK Berlare
Opwijk onderuit in Berlare
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk onderuit in Berlare
Foto: © SC

Een gretiger Berlare hield de 3 belangrijke punten aan huis in de strijd om het behoud. Voor Opwijk dreigt het seizoen meteen uit te draaien op net niet.

De thuisploeg toonde in de eerste en het begin van de tweede helft duidelijk meer inzet dan de bezoekers. Ze kwamen in die periode ook op voorsprong. Nadien herstelde Opwijk het evenwicht maar toen was het kalf al lang verdronken. Ondanks al die inzet versierde Berlare bitter weinig kansen. De eerste echte was echter raak en zou ook de uitslag van de wedstrijd bepalen. Tim Aelbrecht genoot ongelooflijk veel vrijheid op de rechterflank en vloerde Gunter Magits met een hard overlangs schot (16’). De enige keer dat een in de eerste helft ontstellend zwak Opwijk wat vuur aan de schenen van de thuisploeg kon leggen was een minuut na dit doelpunt. Christophe Goumotsios speelde Anthony Cabeke vrij voor doel maar Yves Vander Straeten ging goed plat. Net voor de rust bediende Olivier Antoons de vrijstaande Aelbrecht, die in het zijnet trapte.
 
Net na de rust kopte Robby Van Durme een hoekschop over Magits. Koen Tackaert behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Eindelijk liet Opwijk zich na een uur ook eens opmerken. Dimitri De Buyser bediende Peter Vanden Bossche. Vander Straeten was bij de pinken. Aan de overkant probeerde Fabio Vergucht het ook met een afstandsschot dat door Magits in hoekschop werd verwerkt. Nadien ontwikkelden de bezoekers eindelijk wat meer druk. David Laseure schoof door naar het middenveld. De inbreng van Melvin Bouwmeester begon nu meer vruchten af te werpen. Bij een van de rushes van Bouwmeester legde hij slim terug op Goumotsios, die een loeier afvuurde waar Vander Straeten meer last mee had dan hem lief was. De thuisploeg kwam ook goed weg toen een schot van De Buyser via een verdedigend been van richting veranderde en net naast de paal belandde.
 
SK Berlare: Vander Straeten, Antoons, Nottebaert, Praet, Vergucht, Aelbrecht (76’ Van de Sompel), Vandenbergh (90’ Vermeir), Vandersnickt, Van Durme, De Rechter, Vanderveken.

KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Laseure, Pannecoucke, Gheeraert (68’ Ben R’Haiem), Cabeke (46’ Bouwmeester), De Buyser, Goumotsios.
 
Doelpunt: 16’ Aelbrecht 1-0.
 
Gele kaarten: 43’ Van Durme; 48’ De Buyser; 90’ Vandenbergh