KSKL Ternat
Opwijk
Datum: 19/04/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Campus Kruikenburg
Opwijkse aanval vindt Ternat in gebreke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijkse aanval vindt Ternat in gebreke
Foto: © SC

Ternat heeft de beste aanval uit de reeks maar de verdediging kan zeker beter. Dit leidde tot een leuke wedstrijd waarin Opwijk de thuisverdediging herhaaldelijk in gebreke vond.

Nochtans had de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen. Yves Buelinckx kon van links vrij intrappen, maar zag de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in botsen. Christophe Buekens redde een schot van Christophe Goumotsios, Ben R’Haiem nam succesvol over. Peter Vanden Bossche ging alleen door maar stuitte op de uitgekomen Buekens. Op het kwartier een kans voor Steven De Saegher. Gunter Magits wist verder onheil te voorkomen. Jiresse Makengo kopte een vrije trap van De Saegher naast. Kort voor het halfuur zag Wim De Boeck maatje Ben R’Haiem vrij voor doel en Buekens was voor de tweede maal geklopt. Goumotsios trapte nog eens vrij voor doel naast. Even later kroop Ben R’Haiem in de rol van aangever, Vanden Bossche nette de 0-3. Lang stond die stand niet op het scorebord, een minuut later buitte Buelinckx een te korte terugspeelbal van Koen Tackaert uit om de score te milderen. Buelinckx trapte nog eens voorlangs en Vanden Bossche besloot op Buekens.

 

Ternat was duidelijk van plan om zo snel mogelijk de kloof te dichten. Er was nog maar net terug afgetrapt of Makengo vlamde op de vuisten van Magits. Snel daarna kopte De Saegher een voorzet van Makengo voorlangs. Toen Tackaert in de fout ging zorgde Makengo voor de aansluiting. Ben R’Haiem lanceerde Cabeke en deze liet Buekens geen schijn van kans. Vijf minuten voor tijd slaagde Andy Huet er in om vrij voor doel de bal nog naast te trappen.

 

KSKL Ternat: Buekens, De Loecker (79’ Vandenbroeck), Du Rang, Rampelbergh, Rongere, De Smet, Capilla, Huet, Makengo, De Saegher en Buelinckx.


KSK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert (62’ Camara), De Boeck, Vanden Bossche (81’ Bouwmeester), Ben R’Haiem, Laseure, De Greve, Pannecoucke, Cabeke en Goumotsios.

 

Doelpunten: 5’ en 27’ Ben R’Haiem (0-1 en 0-2), 32’ Vanden Bossche (0-3), 33’ Buelinckx (1-3), 49’ Makengo (2-3) en 80’ Cabeke (2-4).

 

Gele kaarten: Capilla (60’) en De Loecker (63’)