Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert en Opwijk laten het publiek genieten
Gentil Dossche

Al had de wedstrijd op zich voor beide ploegen geen belang meer, toch maakten ze er een aangename derby van, gekruid met maar liefst zes doelpunten.

In de eerste helft toonden de bezoekers zich de betere ploeg. Wim De Boeck knalde onbegrijpelijk naast. Even na het kwartier bediende Bouwmeester de vrijstaande Goumotsios en Begeyn mocht zich omdraaien. Meldert vond geen weerwoord al werd een schot van Boujemaoui van de lijn gehaald. Net voor de koffie lag de thuisploeg tegen de grond. Eerst met een knappe volley en daarna met een magistrale lob zorgde Melvin Bouwmeester voor een veilige voorsprong.

Dat er voetbal geen zekerheden zijn werd in de 2de helft aangetoond. Een duidelijk gemotiveerd Meldert nam het heft in handen. Een vlam van De Pauw spatte uiteen op de paal. Even later kopte Wauters een voorzet van Madawa op de lat. Aan het uur kende de thuisploeg eindelijk succes. Wauters verlengde een hoekschop van Amazou buiten bereik van Magits. Minder dan 10 minuten later vlamde Van Nyvel de aansluitingstreffer tegen de netten. Opwijk was van slag en Sbaaiti vond Madawa die de bordjes in evenwicht bracht. Bouwmeester en Goumotsios strandden op Begeyn. Noch Camara, noch Arys konden de stand verder opdrijven zodat beide ploegen elk een verdiend punt behaalden.

VB Meldert: Begeyn, Wellens (73’ Van Belle), Van Nyvel, Amazou (67’ Arys), Sbaaiti, De Pauw, Leyman, Wauters, Madawa, Boujemaoui en Rinaldi.

SK Opwijk: Magits (61’ Sanne De Boeck), Buelens, Tackaert, Wim De Boeck, Ben R’Haiem, Laseure, De Greve, Bouwmeester, Pannecoucke, De Buyser en Goumotsios (75’ Camara).

Doelpunten: 17’ Goumotsios 0-1, 43’ en 45’ Bouwmeester 0-2 en 0-3, 60’ Wauters 1-3, 68’ Van Nyvel 2-3 en 69’ Madawa 3-3.

Gele kaarten: Rinaldi en Ben R’Haiem.