Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Prinsenbos
Dilbeek vernedert Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen was met een knappe 9 op opgeklommen naar een derde stek in het klassement en hoopte op een vierde zege op rij. Dilbeek kreeg vorige week in Ternat een ferme pandoering en wou laten zien wat het echt waard was.

Dat lukte al vroeg in de wedstrijd. Gille mocht op wandel gaan op de linkerflank. Hij speelde Ringo Jacobs aan, deze draaide goed weg van zijn tegenstander en knalde laag in doel. Dilbeek had voortdurend de bal en Grimbergen kwam op het middenveld altijd een stap te laat. Halverwege de tweede helft werd het 0-2. Mike Pauwels dribbelde de verdediging van zijn ex-ploeg gek met onder andere een 'Zidane-beweging' en speelde vervolgens Jacobs knap vrij. Jacobs zette De Doncker op het verkeerde been en plaatste de 0-2 in doel. Drie minuten nadien scoorde uitblinker Pauwels zelf met een schot in de linkerhoek. Dilbeek toonde zich uiterst efficiënt en elke kans was een doelpunt voor de bezoekers. Roelands werd voorbijgesneld en Gille kopte de bal hoog in doel. De Doncker ging onder de kopbal door en mocht zich al voor een vierde keer omdraaien. Grimbergen-coach Van Winckel wisselde zeven minuten voor de rust Roelands voor De Sadeleer. Bij Dilbeek moest Van Vlokhoeven nog voor de rust naar de kant. De gekwetste Van Vlokhoeven werd vervangen door Capidis. Vijf minuten voor de rust lukte Grimbergen toch ook een doelpunt. Fuso duwde binnen na een voorzet-schot van Bogemans. Maar Pauwels trapte luttele minuten erna alle Grimberse illusies aan flarden: 1-5.

In een overbodige tweede helft verdween de scherpte een beetje bij Dilbeek en kreeg Grimbergen de beste mogelijkheden. Eén van de beste kansen werd door Jennart naast getrapt. Dilbeek profiteerde wel nog van een Grimbergse blunder achterin. Pauwels legde af voor Capidis en die maakte er beheerst 1-6 van.

Dilbeek beleefde ongeveer hetzelfde scenario als vorige week, maar ditmaal waren de rollen omgekeerd. In Grimbergen was het Dilbeek dat als overwinnaar uit de strijd kwam. Grimbergen hield een collectieve off-day en ging met 1-6 de boot in. In de stand heeft dit voor Grimbergen echter nauwelijks gevolgen, de Brabanders staan nog steeds knap derde. Grimbergen deelt die derde plaats nu met Dilbeek, Opwijk en Bornem.

Grimbergen: De Doncker, Elsen(64' Jennart), Tack, Decoster, Roelands(38' De Sadeleer), Hermans, Peeters, Gaudaen, Fuso(75' Mouloua), Weynants, Bogemans

Dilbeek: De Boodt, Van Vlokhoeven(42' Capidis), Houthuys, Vermeulen, Henseval, Mannaert, Pauwels(73' Vervoort), Guner, Schotte, Gille, Jacobs(82' D'Hossche)

Doelpunten: 3' Jacobs 0-1, 22' Jacobs 0-2, 25' Pauwels 0-3, 34' Gille 0-4, 40' Fuso 1-4, 44' Pauwels 1-5, 56' Capidis 1-6

Geel: Hermans, Decoster; Henseval, Capidis