Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Sint-Gillis wint Waaslandse derby tegen Vrasene
Gentil Dossche

De thuisploeg maakte in de eerste helft brandhout van de bezoekers maar zag deze in de tweede periode nog gevaarlijk dichtbij komen.

Sint-Gillis-Waas trok direct vooruit en Vrasene keek snel tegen een achterstand aan. Baetens bediende Van Osselaer en De Grave had geen verhaal. De bezoekers reageerden via Vyaene maar Renier ging gepast in de voeten. Baetens vond het hoofd van De Ly en het thuispubliek mocht opnieuw juichen. Even later hield De Grave zijn ploeg enigszins recht op een knal van Raaymakers. Aan de overzijde was Renier paraat op een vrije trap van Vercauteren. Kort voor de rust verhoogde St-Gillis dan toch de voorsprong met een knappe vrijschop van Raaymakers.

Na de koffie zorgde Vyaene voor het eerste gevaar en vlamde Raaymakers in de wolken. Even voorbij het uur kopte Charifi een hoekschop binnen. Met nog een kwartier voor de boeg lukte Praet de aansluitingstreffer, opnieuw na een hoekschop. Sint-Gillis was zowaar het noorden kwijt en slaakte een zucht van verlichting toen Charifi slechts centimeters naast mikte.

Sint-Gillis-Waas: Renier, Van Rumst, Massoels, De Mol, Baert (70’ Reybrouck), De Maeyer, Verstraeten, De Ly, Van Osselaer (70’ Straetman), Baetens, Raaymakers (91’ De Winter).

FC Vrasene: De Grave, Maes, Bulte, Vercauteren (46’ Bordui), Perez, Vyaene, Van Lokeren Y., Joris (61’ Charifi), De Breucker, Van Lokeren J. (76’ Ben Ayad), Praet.

Doelpunten: 6’ Van Osselaer 1-0, 18’ De Ly 2-0, 40’ Raaymakers 3-0, 65’ Charifi 3-1, 74’ Praet 3-2.

Gele kaarten: De Maeyer, Charifi, Massoels.