Meldert
Opwijk
Datum: 24/01/2010 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert wint in derby van Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert wint in derby van Opwijk
Foto: © SC

Verbroedering Meldert heeft de drie punten aan zijn saldo kunnen toevoegen. In de derby tegen Opwijk gingen beide ploegen vrij hun kans. De thuisploeg toonde zich het scherpst in de zone van de waarheid.

Een vlot combinerend Opwijk had het meeste balbezit. Open kansen kwamen er echter niet. De thuisploeg toonde zich snediger maar Suls stond goed te keepen. Toen Madawa aan de haal ging vond hij Amazou en die tekende voor de openingstreffer.

Ook na de rust nam Opwijk het eerste initiatief. Traore kopte nipt over. Toen de bezoekende defensie zich misrekende joeg Amazou de bal hoog in de touwen. Even later verzuimde de thuisspits de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De bezoekers schoten wakker en Bouwmeester knalde de aansluiting tegen de touwen. Opwijk ging nu op zijn elan door maar echte kansen bleven uit. Toen Madawa opnieuw Amazou bediende was de match gespeeld.

VB Meldert: De Valck, De Pauw, Van Belle, Leyman, Verdeyen, Houman (78’ Sleewaegen), Van Nyvel, Amazou (82’ Verdoodt), Aelbrecht (73’ Wauters), Melkert en Madawa.

SK Opwijk: Suls, Tackaert, Huyck, De Greve, Romero Gomez (46’ Van Den Bossche), Van Den Bergh (29’ Traore), Verhaegen, Vermeir (66’ Boon), Gheeraert, Bouwmeester en Solis Sanchez.

Doelpunten: 36’ Amazou 1-0, 51’ Amazou 2-0, 69’ Bouwmeester 2-1, 77’ Amazou 3-1

Gele kaarten: Houman, Verhaegen, Solis Sanchez, Madawa en De Greve.