Opwijk
Meldert
Datum: 20/09/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint in derby van Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint in derby van Meldert
Foto: © SC

Na de pijnlijke nederlaag in Vilvoorde was men in Opwijk redelijk bang voor het bezoek van de buren uit Meldert. Uiteindelijk liep het totaal anders en mocht een mak Meldert blij zijn dat de thuisploeg na het uur veel gas moest terugnemen.

De bezoekers kwamen het snelst uit de startblokken. Na amper enkele minuten kreeg Amazou een uitstekende gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar besloot naast. Rond het kwartier brak Opwijk de ban. De ongrijpbare Bouwmeester schilderde de bal op het hoofd van Olivier Romero Gomez en de thuisploeg kon juichen. Even later kon De Schamphelaire nog net Bouwmeester afstoppen. Niet getreurd voor de thuisploeg want via een dubbelpas met Bouwmeester verdubbelde Huyck de voorsprong. Meldert liep achter de feiten aan en zag de thuisploeg tweemaal dreigen via Solis Sanchez. Gelukkig voor de bezoekers was hun doelman bij de pinken. Aan de overzijde was Suls attent op een schot van Melkert. De Greve verlengde een vrije trap van Gheeraert tot bij Tackaert en die kende geen genade.

 

Blijkbaar was bij Van Nyvel de koffie niet goed bevallen want hij kopte een vrijschop van Gheeraert in eigen doel. Meldert zocht en vond de eerredder met een afstandsschot van de ingevallen Leyman. Bij het ingaan van het slotkwartier krulde Melkert een vrije trap mooi binnen maar daarmee was ook de bezoekende kous af.

 

KSK Opwijk: Suls, Huyck, Tackaert, De Boeck, Romero Gomez, Van den Bergh (77’ De Maeyer), Vermeir, De Greve, Bouwmeester (90’ Boon), Gheeraert, Solis Sanchez (89’ Kabanda).


Verbroedering Meldert: De Schamphelaire, Wellens, Van Nyvel, Amazou, Melkert, Verdoodt (46’ De Pauw), Houman, Wauters, Verdeyen (68’ El Addouly), Madawa, Aelbrecht (46’ Leyman).

 

Doelpunten: 12’ Gomez 1-0; 18’ Huyck 2-0; 44’ Tackaert 3-0; 47’ Van Nyvel 4-0 (og); 69’ Leyman 4-1; 75’ Melkert 4-2

Gele kaarten: Houman en Van Nyvel