Speeldag: Speeldag 8
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk kan Oosterzonen met moeite afhouden
Gentil Dossche

Een wedstrijd met twee gezichten, waarin de bezoekers pas na de rust wakker werden. Opwijk had voldoende voorsprong opgebouwd om alsnog de punten thuis te houden.

Een mak Oosterzonen holde in de eerste helft constant achter de feiten aan. Aan het kwartier dreigde de thuisploeg met een afstandsschot van Matthias Verhaegen. Twee minuten later was het bingo. Issa Traore lanceerde Gregory Van den Bergh op de rechterflank en Miguel Solis Sanchez kopte laag uitvallend binnen. Traore werd de ruimte ingespeeld door Jan Vermeir en nam Wagemans voor de tweede maal te grazen. Een minuutje later talmde Traore te lang om de score uit te diepen. Solis Sanchez wandelde door de bezoekende verdediging en opnieuw was Wagemans kansloos. Thomas Suls mocht zich opwarmen aan een ver schot van Kim Breugelmans

De ingevallen Ossama Madah bleek na de rust een echte kwelduivel voor de thuisdefensie. In het begin kon Suls nog een collectieve aanval afstoppen. Madah viseerde eerst de deklat en Suls kon in hoekschop werken. De vrijstaande Breugelmans tikte de corner binnen. Amper een minuut later stond de aansluitingstreffer op het bord. Met een flinke portie geluk waaide een voorzetschot van Gabriel Persa in de verste winkelhaak binnen. Opwijk reageerde via Solis Sanchez maar Wagemans gaf geen krimp. Aan de overzijde had Suls het knap lastig met een knal van Breugelmans. Oosterzonen bleef druk zetten, maar de stand wijzigde niet meer.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, Tackaert, De Boeck, Van den Bergh, Verhaegen (79’ Romero Gomez), Vermeir, Traore, De Maeyer, Gheeraert (70’ Vanden Bossche), Solis Sanchez (93’ Kabanda).

KFC Oosterzonen Oosterwijk: Walravens, Pereira, Van den Wijngaert, Vlaeyens (37’ T’Seyen), Anyanwu (33’ Persa), De Jongh, Breugelmans, Assounfi (33’ Madah), Heylen, Maes, Claes.

Doelpunten: 17’ Solis Sanchez 1-0; 27’ Traore 2-0; 35’ Solis Sanchez 3-0; 51’ Breugelmans 3-1; 52’ Persa 3-2

Gele kaarten: Pereira, T’Seyen, Van den Bergh, De Maeyer