SK Londerzeel
Opwijk
Datum: 30/01/2011 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Opwijk haalt een punt in Londerzeel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk haalt een punt in Londerzeel

Met een doelpunt in de slotseconden heeft Londerzeel de derby tegen Opwijk op een gelijkspel laten uitdraaien. De bezoekers leken op weg naar de zege maar de gastscheidsrechter uit Qatar besliste er anders over.

Het veld lag er hard en glad bij, wat goed voetbal niet vergemakkelijkte. Opwijk kwam het beste uit de startblokken maar Olivier Romero-Gomez trapte voorlangs. Aan de overzijde kon Hakim Mouloua bezoekend geklungel niet afstraffen. Kane Develer zag dat Alexis Sakalis onnodig ver uit doel kwam en scoorde de openingstreffer met een simpele lob. De vreugde was van korte duur want bij een hoekschop kopte Steven Hilaerts de gelijkmaker tegen de touwen. Wat later liet het torinstinct van Hilaerts het afweten toen hij alleen voor doel naast besloot. Even voorbij het halfuur moest Tomas Suls een poging van Hilaerts met een kattensprong uit zijn doel halen. Ook Opwijk kwam nog zeer dicht bij een doelpunt, maar Sakalis weerde het schot van Develer.

Ook in de tweede helft namen de bezoekers het initiatief. Sakalis kon eerst nog een schot van Romero-Gomez pareren, maar op de kopbal van Develer was hij kansloos. Een schot van Ousmane Camara werd geweerd door Suls en Kamal Boujemaoui miste in de rebound. Jan Vermeir moest Suls op de lijn bijstaan en Hilaerts kon Londerzeel opnieuw langszij brengen. Toen de ingevallen Ivan Miceli Di Herrero vijf minuten voor tijd op voorzet van Sven Gheeraert Opwijk weer op voorsprong kopte leek de kous af. Bij een fase waar elke Belgische scheidsrechter voor een fout tegen doelman Suls zou hebben gefloten, gaf de ref een onrechtstreekse vrije trap tegen Opwijk wegens de 6-secondenregel. Kevin Franck nam het geschenk in dank aan en de bordjes stonden gelijk.

KSK Londerzeel: Sakalis, Defrère (68’ Pietrzak), Antoons, Franck, Camara, Makengo, Hilaerts, Boujemaoui, Mouloua, Masunda, Meysmans (83’ Verbeke).

KSK Opwijk: Suls, Huyck, Heereman, Vermeir, Romero-Gomez, Bozzone, Bouwmeester (77’ Herrero Di Miceli), Camara, De Groeve, Gheeraert, Develer

Doelpunten: 12’ Develer 0-1; 18’ Hilaerts 1-1; 52’ Develer 1-2; 69’ Hilaerts 2-2; 85’ Di Miceli 2-3; 89’ Franck 3-3

Gele kaarten: Bozzone, Hilaerts, Romero-Gomez, Develer