Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 14
Rc Mechelen houdt Opwijk van zich af
Gentil Dossche

Op basis van een heel sterk beginhalfuur heeft RC Mechelen verdiend het laken naar zich toegetrokken. De verdienstelijke bezoekers gaven de leiders een goede repliek in de 2de helft.

Van bij de start moest Opwijk achter een ongrijpbare bal hollen, maar eigenaardig genoeg kwamen daar geen kansen van. Toen Thomas Weydisch teveel vrijheid kreeg prikte de inlopende Bert Tuteleers de bal in doel. Even later kopte Kevin Spreutels rakelings over. Even voorbij het halfuur verdween een schot van Sven Gheeraert aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust kon Kurt Lambrecht een vlam van Ibukun Akinfenwa afweren maar Spreutels kopte de rebound binnen.

Onmiddellijk na de pauze zochten de bezoekers de aansluitingstreffer en Mechelen moest achteruit. Een kanonbal van Melvin Bouwmeester ging via Sander Kevelaerts nipt naast. Even later was de thuisgoalie kansloos bij een nieuw schot van Bouwmeester. Opwijk ging door op zijn elan maar kreeg een koude douche toen Michael Seminck een hoekschop binnen kopte. Wedstrijd meteen gespeeld.

KRC Mechelen: Kevelaerts, Janssens (85’ Bouchaouni), Seminck, Tuteleers, Cissé, Tokpa (78’ Versteeven), Spinelli, Berger, Akinfenwa, Spreutels, Weydisch (63’ Traizi).

KSK Opwijk: K. Lambrecht, M. Lambrecht, Huyck, Heereman, Vermeir (76’ Di Miceli), Ben R’Haiem, De Spiegeleer (46’ Solis-Sanchez), Bozzone, Bouwmeester, Camara, Gheeraert.

Doelpunten: 12’ Tuteleers 1-0; 43’ Spreutels 2-0; 52’ Bouwmeester 2-1; 62’ Seminck 3-1.

Gele kaarten: Huyck, Akinfenwa