Speeldag: Speeldag 5
Stadion: SK Opwijk Stadion
Doelpuntenrijk duel tussen Opwijk en Wijgmaal
Gentil Dossche

Net zoals vorige week is Opwijk er in geslaagd een dubbele achterstand goed te maken. De toeschouwers kregen veel waar voor hun geld en de afwezigen hadden duidelijk ongelijk.

Opwijk begon vrank en vrij aan de wedstrijd en kon al vroeg gevaar scheppen. Miguel Solis-Sanchez zette zich door op links en legde terug in de loop van Olivier Romero-Gomez. Jo Mertens pareerde het schot met brio. Wijgmaal reageerde onmiddellijk maar Koen Huyck kon opruimen. Halfweg de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong. Romero-Gomez bediende Solis-Sanchez en Mertens was gevloerd. Aan het halfuur kopte Frederik Coosemans de gelijkmaker tegen de touwen. Opwijk ging direct in de aanval maar Solis-Sanchez viseerde de paal. Wijgmaal nam weer over en Joris Dehaes bracht de bezoekers op voorsprong. Op slag van rust kopte Kane Develer nipt naast.

De tweede helft kwam iets trager op gang tot Issam Fariat een voorzet binnenknikte. Bij Opwijk gingen de kopjes niet naar beneden en Melvin Bouwmeester nam Mertens op de korrel. Toen Tim Thiry in de fout ging op Bouwmeester trapte Kane Develer de aansluiting tegen de touwen van op de stip. De thuisploeg bleef nu de kansen opstapelen. Sven Gheeraert bracht Solis-Sanchez in gunstige positie maar het schot ging naast. Bouwmeester slalomde door de bezoekende verdediging, legde terug op Ivan Herrero Di Miceli en de bordjes hingen gelijk. Opwijk kreeg een koude douche toen een rommelbal van Maarten Jegers in doel dwarrelde. Ook nu gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen en kort voor affluiten vlamde Ivan Herrero Di Miceli de verdiende gelijkmaker voorbij Mertens.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, Heereman, Vermeir, Romero-Gomez, Bozzone (70’ Herrero Di Miceli), Bouwmeester, De Groeve, Gheeraert, Solis-Sanchez en Develer.

K Olympia SC Wijgmaal: Mertens, Morreel, Dehaes, Thiry, Fariat, Coosemans, Vranckx, Mellebeek (73’ Steenwegen), Goas-Lopez (66’ Decoster), Jegers en Renmans (60’ Allard).

Doelpunten: 21’ Solis-Sanchez 1-0; 30’ Coosemans 1-1; 33’ Dehaes 1-2; 57’ Fariat 1-3; 62’ Develer 2-3; 79’ Herrero Di Miceli 3-3; 81’ Jegers 3-4 en 88’ Herrero Di Miceli 4-4.

Gele kaarten: Renmans, Heereman, Fariat, Bouwmeester.