Willebroek-Meerhof
Opwijk
Datum: 17/10/2010 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Schalck Stadion
Opwijk wint zespuntenmatch bij Willebroek
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint zespuntenmatch bij Willebroek

In de strijd om het behoud heeft opwijk een belangrijke stap gezet door te gaan winnen op het veld van rechtstreeks concurrent Willebroek-Meerhof. Pas laat in de match werd de zege vastgelegd.

Het liep alles behalve van een leien dakje voor Opwijk want de thuisploeg miste een ongelooflijk aantal kansen. Interim-trainer Matthias Van Steenberghe heeft heel wat werk voor de boeg. Nadat het bestuur vrijdagavond de beslissing genomen had om niet verder op de diensten van Alain Balis beroep te doen, begonnen de bezoekers met de grote wil om de zege te pakken. Dat had al zeer snel succes.

Onmiddellijk na de aftrap infiltreerde Melvin Bouwmeester langs links en schilderde de bal op het hoofd van Kane Develer die in de winkelhaak kopte. De thuisploeg speelde zeker niet onaardig mee, maar ze verkwanselden in eerste instantie elke mogelijkheid tot een gevaarlijke aanval. Opwijk deed het rustiger en Develer knalde in het zijnet. Bouwmeester probeerde het van rechts, maar Alan Wolfaert pakte. Daarna was Willebroek-Meerhof gevaarlijker, maar een voor een werden de kansen vakkundig de nek omgewrongen. Bayram Cil stormde alleen af op Tomas Suls maar de bezoekende goalie won het duel. Aan de overkant had Develer ook een reuzengrote kans, maar Wolfaert stond paraat. In het laatste kwartier verscheen vier maal een thuisaanvaller oog in oog met Suls. Telkens slaagden ze er in om niet te scoren. Dieudonne Londo liep zich te pletter op Suls, Cil lobde de bal op de deklat, Londo trapte zwak voorlangs en wat later zelfs compleet verkeerd.

En om het allemaal nog wat erger te maken kreeg de thuisploeg kort na de pauze nog een erg dom doelpunt tegen. Niemand beroerde de vrije trap van Develer en Olivier Romero Gomez kon op de lijn gemakkelijk binnentikken. De thuisploeg was nu helemaal van slag, maar kwam dan toch terug. Een vrije trap van Cil werd van richting veranderd en de aansluiting stond op het bord. Bouwmeester trapte op de paal, maar even later kon Willebroek-Meerhof op gelijke hoogte komen. Blijkbaar waren ze bij de bezoekers Mickael Van Ransbeeck uit het oog verloren en die kon moederziel alleen rustig binnenkoppen. De thuisploeg rook bloed maar bleef pover afwerken. Cil besloot veel te zwak. En hoe Kjell Van Der Haeghen even later nog naast kon koppen zal waarschijnlijk alleen hij weten. Dat kwam de thuisploeg zeer duur te staan.  Souhaieb Ben R'Haiem werd neergelegd in de rechthoek en Develer trapte de penalty onhoudbaar binnen.

KVC Willebroek-Meerhof: Wolfaert, Poertugaels (63’ Vernimmen), De Wilde (68’ Choual), Yabanci, Nicot, Dellevoet, Londo, Sharifi, Cil, Van Ransbeeck, Hakizimana (46’ Van Der Haeghen)

KSK Opwijk: Suls, Lambrecht, Huyck, Heereman, Vermeir, Romero Gomez, Bouwmeester, Camara, Gheeraert (73’ Ben R’Haiem), Solis-Sanchez, Develer (90’ Bozzone).

Doelpunten: 2’ Develer 0-1; 50’ Romero Gomez 0-2; 69’ Cil 1-2; 80’ Van Ransbeeck 2-2; 88’ Develer 2-3

Geel: Vermeir, Lambrecht, Yabanci. Rood: 91’ Sharifi