Datum: 29/03/2015 15:00
Competitie: 3e amateurliga D
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade du Pairay
Ook in Luik kan kampioenenfeest losbarsten: absolute traditieclub terug naar derde klasse

RFC Luik wist wat er vandaag te doen stond tegen Hamoir. Indien de jongens van trainer Alain Bettagno wonnen, kon de club na 4 jaar in vierde klasse opnieuw naar derde stijgen. En dat deed Luik ook, na een heel sterke eerste helft.

Door Lander Marin en Bart Ver Elst in Seraing

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd. Na 5 minuten werkte Kevin Guillaume een volley heerlijk in doel na een voorzet van kapitein Vandebon. De kansen volgden elkaar op en na goed 20 minuten maakte opnieuw Guillaume het af toen hij alleen voor Hamoir-doelman Pierret verscheen.

Hamoir stond wankel te verdedigen en er was enkel eenrichtingsvoetbal te zien voor de pauze. Na 37 minuten onderschepte Meunier dom balverlies, hij schakelde zijn verdediger knap uit en besliste de match nog voor de rust. Club Luik op rozen en de supporters waren al in kampioenensfeer.

Bezoekers met 10 verder

Hoe goed de eerste helft voor Luik begon, hoe slechter de tweede kon beginnen. De match was amper op gang gefloten en slecht verdedigen werd afgestraft door Guillaume Legros. De bezoekers kwamen terug tot 3-1. Hamoir kwam meer en meer in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker.

Na goed 20 minuten mochten de bezoekers met 10 verder na tweede geel voor Reginster. Ondanks een man minder was het Hamoir dat de gevaarlijkste ploeg bleef. Luik was nog tweemaal gevaarlijk door twee goede vrije trappen van kapitein Vandebon, maar echte kansen waren schaars.

Champagne

In de laatste minuut wist bezoeker Legros zijn tweede van de namiddag te maken na een heerlijke vrije trap. De thuisploeg hield toch stand en na een moeilijke tweede helft kon het kampioenenfeestje, dat door de supporters tijdens de rust al was ingezet, officieel gestart worden.

Het stamnummer 4 - meermaals kampioen in eerste klasse - kan dus eindelijk terug aan de champagne. Na een aantal ereplaatsen de vorige seizoenen is het eindelijk terug raak voor Luik.