Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadion Minderhout
Minderhout haalt het in topper tegen Pulle
Jan Van Looy

Het beloofde een bitsige wedstrijd te worden tussen leider Pulle en directe achtervolger Minderhout. Beide ploegen hadden nog weinig punten verloren dit seizoen, Pulle wilde zich graag herpakken na de 5-1 nederlaag op Dosko en had tegen Minderhout nog een revanche te nemen voor de 1-3 nederlaag op de eerste speeldag.

Het drassige veld en het belang van de wedstrijd voorspelden een gesloten wedstrijd.
Pulle nam in het begin van de wedstrijd het heft in handen en stak via goed combinatievoetbal een aantal keren de neus aan het venster.  Keeper Hans Jacobs was echter opnieuw in uitstekende doen en hield de netten schoon.  Minderhout kon hier weinig tegenover stellen, maar scoorde toch via Jan de Roover, die een geniale ingeving had en de bal vanop 30 meter over de bezoekende keeper lobde.  Minderhout ging hierna beter spelen en verdubbelde vlak voor rusten de score.  Opnieuw Jan de Roover zette twee tegenstanders in de wind en speelde slim door naar Geert Mertens, die simpel af kon werken.

De tweede helft stond bol van de overtredingen en de bezoekers konden enkel voor steriele dreiging zorgen.  Toen ze na 25 minuten in de tweede helft toch de aansluitingstreffer konden maken, concentreerde Minderhout zich op het behouden van de voorsprong.  Toch waren de beste kansen nog voor de thuisploeg, via Jan de Roover en gelegenheidsinvaller Stef Boudewijns.  Zo kregen de talrijk opgekomen supporters (200 betalenden) toch waar voor hun geld en hield Minderhout al bij al verdiend de 3 punten thuis.  De uitzonderlijk fanatieke en talrijke MVV-Ultras en de spelers vierden de overwinning samen tot in de vroege uurtjes.

Het belooft een spannende terugronde te worden !!!