Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen door na spannende slotfase

Moeskroen heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. In een Henegouws derby werd Bergen met 2-1 verslagen. Daarvoor had de thuisploeg wel verlengingen nodig.

Moeskroen was in de eerste helft de betere ploeg. Al na twee minuten mocht Noukeu uithalen, maar z'n schot spatte uiteen op de paal. De thuisploeg was het meest in balbezit, waardoor de bezoekers konden counteren. Rabesandratana mocht kopen, maar deed dat te zwak, waardoor Luzi pakte. Even later trof ook Bergen de paal. Een voorzet van Chantry belandde bij Szczot, maar het doelhout stond dus in de weg. Net voor het halfuur bereikte de bedrijvige Oussalah de Braziliaan Tailson. Z'n schot week lichtjes af en ging hoog in het doel binnen. Even later lag opnieuw Oussalah aan de basis van een goede kans. Paco Sanchez trapte de bal echter naast. Vlak voor rust was er nog een uitstekende kans voor Njock. Na een hoekschop kopte hij hard op doel, maar Tailson haalde de bal van de lijn.

Na de pauze ging Bergen op zoek naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Chantry miste Laï. Niet veel later mocht Cordaro alleen op Luzi, maar hij twijfelde te lang, waardoor de thuisgoalie kon pakken. Tien minuten voor het einde waaide een voorzet van Cordaro voorbij alles en iedereen. In de achtergrond maakte Oussalah echter een domme trekfout en dus strafschop. Milas bracht Bergen op die manier weer in de match.

In de eerste verlenging was de beste kans voor de bezoekers. Njock mocht alleen op doel stormen, maar hij schoot deze reuzekans onbesuisd naast. In de tweede verlenging klom Moeskroen opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Oussalah werd door Custovic binnen gekopt. Consternatie echter helemaal op het einde van de match. Een vrije trap van Bergen werd door de muur van Moeskroen met de hand geweerd en dus kregen we weer een strafschop. Opnieuw Milas achter de bal, maar deze keer trapte hij naast. Moeskroen dus met de hakken over de sloot naar de volgende ronde.