Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Ref helpt Standard naar kwartfinale
Steven Bologne

Bekerhouder Germinal Beerschot is in de achtste finales van de Beker van BelgiĆ« uitgeschakeld door Standard. Germinal Beerschot was op Sclessin de evenknie van Standard, dat aan een fel omstreden strafschop voldoende had om de zege veilig te stellen.

De eerste helft bood weinig kansen aan de opgekomen toeschouwers. Standard had baloverwicht maar kon er niets mee aanvangen. Germinal Beerschot voetbalde aardig mee aan de boorden van de Maas, maar echte doelkansen kon het net als de thuisploeg niet versieren. De logische brilscore prijkte dan ook op het bord aan de pauze.

Na de koffie viel er toch al iets meer te zien, al bleef het spelpeil toch ver onder de verwachtingen. Moreira zette een persoonlijke actie op maar trof het doelhout. Germinal Beerschot liet zich niet onbetuigd en reageerde via Messoudi, maar ook hij zag zijn schot op het doelkader stranden. De evenwichtige wedstrijd leek zich naar de verlengingen te slepen, tot scheidsrechter Vermeirsch daar verandering in bracht. Moreira ging gretig neer in de zestien en een lachertje van een penalty voor Standard. Germinal Beerschot voelde zich terecht bekocht, Milan Rapaic kende geen genade en trapte de 1-0 op het bord. Meteen goed voor de kwalificatie.  [AN]