Bornem
Berchem Sport
Datum: 04/08/2007 18:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Breeven
Spreutels schiet Bornem ronde verder
Steven Bologne
| 0 reacties
Spreutels schiet Bornem ronde verder
Foto: © SC

In de tweede ronde van de Beker van België stonden met Bornem en Berchem Sport twee ploegen uit de vierde klasse B tegenover elkaar. Vooral Berchem begint straks met ambities aan het seizoen, maar moet duidelijk nog heel wat nieuwe spelers inpassen, er verschenen bij de Rooiploeg negen nieuwelingen aan de aftrap. Bornem had daar geen last vast en plaatste zich verdiend voor de volgende ronde, daarin komt het uit tegen derdeklasser Francs Borains.
 
Bornem begon goed aan de partij, de eerste dreiging kwam van de voet van Kevin Spreutels maar die trapte naast. De vinnige aanvaller van Bornem was even later wel succesvol, hij kreeg het doelpunt door de verdediging van Berchem in cadeauverpakking aangeboden; 1-0. Bertrand Defrère nam een voorzet op de slof, doelman Alan Wolfaert kon met de vuist nog redding brengen. De onzekere Berchemdoelman liet een slap schot naar de linkerhoek van Spreutels ontglippen en de verdubbeling was een feit; 2-0. Pas op het halfuur kon een ondermaats en inspiratieloos Berchem voor het eerst reageren, Tommy Meire besloot echter een metertje naast. Doelman Kris Van De Putte had weinig problemen op een afstandsschot van Sander Yzewijn, op een schot van Imad Amazou was hij wel geklopt maar Mitchell Van Den Eynde stond zijn keeper bij op de doellijn. Bornem op rozen naar de kleedkamers.
 
Bornem kende vlak na de pauze een klein dipje en Berchem profiteerde daarvan om iets aan de stand te doen. Amazou trapte vanuit stand nipt naast de verste paal. De dribbelvaardige middenvelder van Berchem kon twee minuten later wel de weg naar de netten vinden, op aangeven van Yzewijn werkte hij de 1-2 op het bord. De vlam schoot in de pan maar lang duurde dat niet, een vrije trap aan de overzijde werd door Robin Jacobs ongelukkig in eigen doel gewerkt; 3-1. De partij bloeide vervolgens langzaam naar zijn einde toe, Bornem controleerde en Berchem sukkelde. Beide ploegen kregen nog welgeteld één mogelijkheid,  Ousmane Sanou verscheen voor Van De Putte maar trapte op de doelman, aan de andere kant moest Frederik Janssens de meubelen redden na een doorbraak van Dries Jacquemyn. Bornem plaatst zich zo verdiend ten koste van Berchem, dat een complete offday kende.
 
Scheidsrechter: Lieven Verheyen
Geel: Spreutels, Defree (Bornem) – Embrechts (Berchem)
Doelpunten: ‘7 en ‘18 Spreutels 1-0 en 2-0, ’53 Amazou 2-1 en ’56 Jacobs (own) 3-1

BORNEM: Van De Putte, Breuer, De Wilde, Antoons, Van Den Eynde, Defrère (’89 Sukama), Tuteleers, Jacquemin, Piedfort (’62 Van Gorp), Spreutels ('81 Van Praet) en Hammouti

BERCHEM: Wolfaert, Van Damme, Meire (’53 Verfaillie), Jacobs, Yzewijn, Amazou, Embrechts, Geuens, Simeons (’62 Sanou), Van Der Heyden en Janssens

Beker van Belgiƫ